25 °C
kevés felhő
2025. június 03., kedd
Klotild

Boros-mustáros csirkecomb

2020. december 05.
50.4822
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető csirkecomb, melyet a mustár és a bor tesz igazán finommá és krémessé. Vasárnapi ebédre tökéletes választás.


Hozzávalók:
6 db csirkecomb
só, bors
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ág kakukkfű
3 teáskanál mustár
1,25 dl fehérbor
2,5 dl alaplé
1 teáskanál olívaolaj
1,25 dl tejszín

Elkészítés:
Egy serpenyőben hevítsünk olajat és pirítsuk meg rajta a sóval és borssal megszórt csirkecombokat, majd tegyük őket egy hőálló tálba. Ugyan abban a serpenyőben elkezdjük megpárolni az apróra vágott hagymát és fokhagymát, adjuk hozzá a kakukkfüvet. Alacsony hőfokon pároljuk, majd ehhez adjuk a bort, a mustárt, az alaplevet és az egészet felforraljuk.

A mustáros boros szószt öntsük a csirkékre és 180 fokos sütőben 45 percig sütjük. Vegyük ki, majd a szószhoz keverjük a tejszínt a legvégén és néhány percre még toljuk vissza a sütőbe a csirkéket.
nincs még hozzászólás