Hozzávalók:
100 g füstölt pancetta (szalonna)
50 g vaj
1 db vöröshagyma
2 szár halványító zeller
2 db sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
2 teáskanál só
bors ízlés szerint
700 g darált marhahús
150 ml száraz fehérbor
150 ml tej
250 ml marha alaplé
4 dl passzírozott paradicsom
Elkészítés:
Első lépésként a szalonnát vágjuk kockákra, majd süssük ki egy serpenyőben és tegyük félre. A hagymát, zellert, sárgarépát és fokhagymát apróra vágjuk. A visszamaradt szalonna zsíron megpároljuk a zöldségeket, a fokhagymát csak akkor tegyük bele, ha a többi zöldség már puha. Ezt követően mehet bele a fokhagyma és a darált hús, amit megszórunk sóval és borssal.
Amikor a hús már kezd fehéredni, hozzáöntjük a bort és nagy lángon elpárologtatjuk az alkoholt. Ezt követően kisebb lángon hozzáöntjük a tejet, az alaplét és a paradicsomot. Végül összefőzzük az egészet. Tálalás előtt keverjük bele a korábban elkészített szalonnát.