16 °C
borús égbolt
2025. április 25., péntek
Márk

Bolognai ragu recept

2019. október 04.
10.4671
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünkben megmutatjuk, hogyan készítheted el a bolognai ragut. Természetesen ennél a receptnél is elmondható, hogy ahány ház, annyi szokás, ezért ezt a receptet nyugodtan lehet ízlés szerint változtatni.


Hozzávalók:
100 g füstölt pancetta (szalonna)
50 g vaj
1 db vöröshagyma
2 szár halványító zeller
2 db sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
2 teáskanál só
bors ízlés szerint
700 g darált marhahús
150 ml száraz fehérbor
150 ml tej
250 ml marha alaplé
4 dl passzírozott paradicsom

Elkészítés:
Első lépésként a szalonnát vágjuk kockákra, majd süssük ki egy serpenyőben és tegyük félre. A hagymát, zellert, sárgarépát és fokhagymát apróra vágjuk. A visszamaradt szalonna zsíron megpároljuk a zöldségeket, a fokhagymát csak akkor tegyük bele, ha a többi zöldség már puha. Ezt követően mehet bele a fokhagyma és a darált hús, amit megszórunk sóval és borssal.

Amikor a hús már kezd fehéredni, hozzáöntjük a bort és nagy lángon elpárologtatjuk az alkoholt. Ezt követően kisebb lángon hozzáöntjük a tejet, az alaplét és a paradicsomot. Végül összefőzzük az egészet. Tálalás előtt keverjük bele a korábban elkészített szalonnát.
2 hozzászólás

kalifa

6 éve, 13 napja

Nem egy könnyű recept.

válasz erre

Linda

6 éve, 13 napja

Ejjj de jó ez.

válasz erre