6 °C
erős felhőzet
2024. április 23., kedd
Béla

Bodzás panna cotta

2022. május 23.
51.7741
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mivel itt a bodzavirág szezonja, így érdemes elkészíteni ezt a nagyon könnyű és ízletes édességet. Használhatjuk a tavaly elrakott bodzaszörpünket is, de akár friss virágokból is elkészíthetjük.


Hozzávalók:
4 dl 30%-os habtejszín
1 dl 3,5%-os tej
20 g cukor
3 evőkanál bodzaszörp vagy 4 db bodzavirág
2 db zselatinlap

Elkészítés:
Egy edénybe tegyük bele a tejet, a habtejszínt, a cukrot és a bodzaszörpöt, vagy az alaposan megmosott bodzavirágokat. Elkezdjük felhevíteni és amint forrni kezdene, levesszük a tűzhelyről. Ha virágot használunk, akkor hagyjuk állni fél órát, majd szűrjük le.

A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe és nyomkodjuk ki belőle a felesleget. Keverjük a kissé hűlt krémbe és adagoljuk ki. Hagyjuk teljesen kidermedni a panna cottát, majd ezután lehet fogyasztani. Tegyünk mellé friss epret, vagy már krémet, gyümölcsöt.
1 hozzászólás

EszterSzabadkai

2 éve, 27 napja

De finom lehet ez.

válasz erre