30 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Bodzalekvár

2015. június 11.
2.3571
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy könnyű és finom lekvár receptjét hoztuk el, hiszen itt a befőzési szezon, végre lehet spájzolni télre. A bodza nagyon jó torokfájásra és köhögésre, így télen nagyon jól fog jönni ez a lekvár.
 


Hozzávalók:
1 kg fekete bodzabogyó
800 g cukor
2 dl víz

Elkészítés:
A vizet és a cukrot tegyük fel főni. Addig kevergetjük és főzzük, míg szirup állagot nem kapunk. Ekkor beletesszük a szirupba a már megmosott bodzabogyókat és addig főzzük, míg lekvár állaga nem lesz. Kis üvegekbe tesszük a megfőtt lekvárt.

Ezt követően jól lezárjuk és fejjel lefelé száraz dunsztba tesszük. Magában is ehetjük, de kenyérre is lehet kenni.
4 hozzászólás

Lolaa

10 éve, 10 hónapja és 8 napja

Nagyon jó!

válasz erre

Minoni

10 éve, 10 hónapja és 8 napja

Nagyon jó lehet. Még nem ettem ilyet.

válasz erre

Sonci

10 éve, 10 hónapja és 8 napja

Nem is tudtam, hogy jó a megfázásra. Akkor lehet teszek el majd.

válasz erre

mokus84

10 éve, 10 hónapja és 8 napja

Ilyet még nem ettem, de még nem is hallottam róla.

válasz erre