23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Birsalmával sült kacsacomb

2021. október 30.
112.0351
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy szuper őszi étel, melybe a birsalma is szerepet kap. A birsalma egy nagyon egészséges gyümölcs, amit érdemes ősszel, a szezonban fogyasztani akár napi szinten.
 


Hozzávalók:
4 db kacsacomb
3-4 db birsalma
1,5 dl fehérbor
2 db narancs
1 teáskanál kömény
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A kacsacombot tisztítsuk meg, majd óvatosan irdaljuk be a bőrét úgy, hogy a húsba ne vágjunk bele. Ezután szórjuk meg sóval, borssal és köménnyel, majd egy tepsiben rendezzük el. Adjuk hozzá az összevágott birsalmát, a narancsok levével pedig öntsük le. A fehérbort öntsük a húsok alá.

Fedjük le a húsokat. Ezután előmelegített sütőben 170 fokon 2 órán keresztül pároljuk a combokat, végül grill fokozaton 10-15 perc alatt megpirítjuk. Ezután lehet tálalni krumplipürével és párolt káposztával.
nincs még hozzászólás