27 °C
tiszta égbolt
2025. június 30., hétfő
Pál

Birsalmával sült csirkecomb

2020. október 17.
34.8981
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy istenien finom őszies étel. A birsalma nagyon jól illik a sült szárnyas ételekhez, egészen különleges ízt kölcsönöz a húsnak.
 


Hozzávalók:
4 db egész comb
2 db birsalma
2 ág rozmaring
1 dl fehérbor
2 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
3 evőkanál olaj
só, bors

Elkészítés:
A csirkecombokat mossuk meg, majd töröljük szárazra. Sóval, borssal és a fűszerkeverékkel szórjuk meg a csirkecombokat, locsoljuk meg olajjal és hagyjuk állni egy kis időre. A birsalmákat pucoljuk meg, vágjuk ki a magházat és vágjuk cikkekre.

Egy tepsibe tegyük bele a combokat, melléjük a birsalmákat és öntsük alá a bort, valamint a rozmaringot. Takarjuk le és előmelegített sütőben süssük 180 fokon 45-50 percig, majd vegyük le a fóliát és grill fokozaton további 10 percig pirítsuk.
1 hozzászólás

mokus84

5 éve, 1 hónapja és 7 napja

Birsalmát még sosem ettem húshoz.

válasz erre