Hozzávalók:
800 g birs
400 g cukor
1 db citrom
Elkészítés:
A birsalmákat mossuk meg, majd vágjuk negyedekre és vágjuk ki a magházat. Egy nagyobb lábosba tesszük az almákat, felengedjük vízzel és egy fél citrom levét belefacsarjuk. Lassú tűzön puhára főzzük. Ha már egészen puha, akkor leszűrjük és eltávolítjuk róla a héját.
Ezt követően egy turmixba tesszük és simára turmixoljuk az almákat. Egy magas falú lábosba tesszük a pürét és lassú tűzön ismét elkezdjük főzni. Hozzáadjuk a cukrot, valamint a maradék citrom levét. Kevergetve főzzük.
Végül a sűrű masszát egy folpackkal kibélelt edénybe tesszük, ahol hagyjuk kihűlni és megszilárdulni. Másnap kiborítjuk egy sütőpapíros tepsire és hűvös helyen hagyjuk teljesen megszilárdulni.