Hozzávalók:
1 kg birs
2 db citrom
80 g cukor
150 ml habtejszín
2 dl fehérbor
1,5 db fahéjrúd
2 dl víz
Elkészítés:
A birsalmát hámozzuk meg, vágjuk ki a magokat és vágjuk kockákra a gyümölcsöt. Egy teatojásba tegyük bele az összedarabolt fahéjt és a citrom reszelt héját. A birsalmára szórjuk rá a cukrot, a citrom kifacsart levét, a fehérbort és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a teatojást is.
Főzzük 15-20 percig, hogy a gyümölcs teljesen megpuhuljon. Ha megpuhult, botmixerrel pürésítsük és végül öntsük fel a tejszínnel. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá vizet. Picit forraljuk és kivesszük belőle a teatojást.
Végül fahéjjal megszórva tálaljuk.