24 °C
tiszta égbolt
2025. június 29., vasárnap
Péter, Pál

Birsalmakrémleves

2015. október 09.
2.3061
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma ismét egy őszies krémleves receptjét mutatjuk meg. A birsalma nagyon jó megfázásra, főleg köhögésre, ugyanis a benne található nyálka- és cserzőanyagok segítenek leküzdeni a torokban, garatban lévő gyulladást.
 


Hozzávalók:
1 kg birs
2 db citrom
80 g cukor
150 ml habtejszín
2 dl fehérbor
1,5 db fahéjrúd
2 dl víz

Elkészítés:
A birsalmát hámozzuk meg, vágjuk ki a magokat és vágjuk kockákra a gyümölcsöt. Egy teatojásba tegyük bele az összedarabolt fahéjt és a citrom reszelt héját. A birsalmára szórjuk rá a cukrot, a citrom kifacsart levét, a fehérbort és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a teatojást is.

Főzzük 15-20 percig, hogy a gyümölcs teljesen megpuhuljon. Ha megpuhult, botmixerrel pürésítsük és végül öntsük fel a tejszínnel. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá vizet. Picit forraljuk és kivesszük belőle a teatojást.

Végül fahéjjal megszórva tálaljuk.
7 hozzászólás

bessyke

10 éve, 6 hónapja és 21 napja

Hmm...nyammiii !!! mosolygó smiley

válasz erre

Letti

10 éve, 6 hónapja és 21 napja

Finom lehetmosolygó smiley

válasz erre

Baluu26

10 éve, 6 hónapja és 22 napja

Biztos ez is finom lehet,valaki elkészíthetné nekem röhögő smiley

válasz erre

timcsi66

10 éve, 6 hónapja és 22 napja

Hát, én megkóstolnám ezt is röhögő smiley

válasz erre

Natasha

10 éve, 6 hónapja és 22 napja

Nekem fura. mosolygó smiley

válasz erre

Katicabogár

10 éve, 6 hónapja és 22 napja

Huu olyan jól hangzik,meg is óhajtottam mosolygó smiley

válasz erre

zitucska

10 éve, 6 hónapja és 22 napja

Birsalmásat még nem ettem

válasz erre