22 °C
szórványos felhőzet
2025. június 27., péntek
László

Beignet fánk

2015. augusztus 21.
2.2881
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy különleges New Orleans-i fánk fajta, melyet leginkább a karnevál időszakában fogyasztanak, de természetesen egész évben lehet kapni. Könnyed tésztája van, de kicsit sokáig tart elkészíteni.
 


Hozzávalók:
430 g finomliszt
3 kávéskanál instant élesztő
30 g porcukor
1 db tojás
2 dl víz
1,25 dl tej
55 g vaj
1 kávéskanál só
napraforgó olaj

Elkészítés:
Első lépésként az élesztőt és a cukrot kéz meleg vízbe szórjuk és hagyjuk kicsit felfutni. A vajat olvasszuk meg, majd keverjük össze a tojással és a tejjel. A tej legyen zsírosabb fajta. Hozzáadjuk az élesztőt, majd fokozatosan a lisztet. Egy ragacsosabb tésztát kapunk, amit 24 órára a hűtőbe teszünk letakarva.

Másnap lisztezett felületen 2,5 cm vastagságúra nyújtjuk és kisebb kockákat vágunk ki. Végül forró olajban kisütjük és azonnal fogyasztjuk.
4 hozzászólás

monyó

10 éve, 8 hónapja és 13 napja

Egészen ígéretes.

válasz erre

Kicsi

10 éve, 8 hónapja és 13 napja

Jól hangzik! mosolygó smiley

válasz erre

becky

10 éve, 8 hónapja és 13 napja

nyami mosolygó smiley

válasz erre

krisztike

10 éve, 8 hónapja és 13 napja

Erről még nem hallottam, bár nem nehéz elkészíteni.

válasz erre