16 °C
erős felhőzet
2025. május 13., kedd
Szervác, Imola

BBQ oldalas grillen

2015. május 13.
3.1341
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha a közeljövőben grillpartit tervezel, akkor ezt a finom húsételt mindenképpen készítsd el. A BBQ jó fűszerezést ad a húsnak, az oldalas pedig nagyon jó omlós és finom lesz a grilltől.


Hozzávalók:
2 kg sertésoldalas
8 gerezd fokhagyma
egész fekete bors
800 ml ketchup
6 evőkanál méz
1 kiskanál őrölt fekete bors
fél teáskanál rozmaring
1 kiskanál oregánó
1 evőkanál worcestershire-szósz


Elkészítés:
Ha a hentes nem vágtak nekünk fel az oldalast, akkor otthon a csontok mentén vágjuk el szépen. Ahhoz, hogy a hús omlós legyen elő kell főzni. Ehhez egy lábost teli teszünk vízzel, beletesszük a húsokat és a fokhagyma felét, valamint az egész borsot. Sózzuk a vizet és kis lángon egy óra alatt megfőzzük.

Közben elkészítjük a BBQ szószt. Ehhez egy tálba tesszük a ketchupot, majd belekeverjük az oregánót, a zúzott fokhagymát, a worcestershire-szószt, a mézet és a többi fűszert. Jól összekeverjük. A kihűlt húst tegyük a pácba és forgassuk meg benne, hogy mindenhová jusson.

Ha van időnk, akkor egy éjszakára tegyük hűtőbe a húst, ha nincs, akkor legalább néhány órára tegyük be. A grillrácsra tegyünk alufóliát, majd süssük meg rajta az oldalasokat.
3 hozzászólás

Zita.Péter

10 éve, 10 hónapja és 12 napja

Erre nehezen mondok nemet.

válasz erre

Minoni

10 éve, 10 hónapja és 12 napja

Ezt mindenki szereti. mosolygó smiley

válasz erre

csillucs

10 éve, 10 hónapja és 12 napja

Jajjjj de imádom! röhögő smiley

válasz erre