Hozzávalók:
2 kg sertésoldalas
8 gerezd fokhagyma
egész fekete bors
800 ml ketchup
6 evőkanál méz
1 kiskanál őrölt fekete bors
fél teáskanál rozmaring
1 kiskanál oregánó
1 evőkanál worcestershire-szósz
só
Elkészítés:
Ha a hentes nem vágtak nekünk fel az oldalast, akkor otthon a csontok mentén vágjuk el szépen. Ahhoz, hogy a hús omlós legyen elő kell főzni. Ehhez egy lábost teli teszünk vízzel, beletesszük a húsokat és a fokhagyma felét, valamint az egész borsot. Sózzuk a vizet és kis lángon egy óra alatt megfőzzük.
Közben elkészítjük a BBQ szószt. Ehhez egy tálba tesszük a ketchupot, majd belekeverjük az oregánót, a zúzott fokhagymát, a worcestershire-szószt, a mézet és a többi fűszert. Jól összekeverjük. A kihűlt húst tegyük a pácba és forgassuk meg benne, hogy mindenhová jusson.
Ha van időnk, akkor egy éjszakára tegyük hűtőbe a húst, ha nincs, akkor legalább néhány órára tegyük be. A grillrácsra tegyünk alufóliát, majd süssük meg rajta az oldalasokat.