26 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

BBQ oldalas grillen

2015. május 13.
3.1421
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha a közeljövőben grillpartit tervezel, akkor ezt a finom húsételt mindenképpen készítsd el. A BBQ jó fűszerezést ad a húsnak, az oldalas pedig nagyon jó omlós és finom lesz a grilltől.
 


Hozzávalók:
2 kg sertésoldalas
8 gerezd fokhagyma
egész fekete bors
800 ml ketchup
6 evőkanál méz
1 kiskanál őrölt fekete bors
fél teáskanál rozmaring
1 kiskanál oregánó
1 evőkanál worcestershire-szósz


Elkészítés:
Ha a hentes nem vágtak nekünk fel az oldalast, akkor otthon a csontok mentén vágjuk el szépen. Ahhoz, hogy a hús omlós legyen elő kell főzni. Ehhez egy lábost teli teszünk vízzel, beletesszük a húsokat és a fokhagyma felét, valamint az egész borsot. Sózzuk a vizet és kis lángon egy óra alatt megfőzzük.

Közben elkészítjük a BBQ szószt. Ehhez egy tálba tesszük a ketchupot, majd belekeverjük az oregánót, a zúzott fokhagymát, a worcestershire-szószt, a mézet és a többi fűszert. Jól összekeverjük. A kihűlt húst tegyük a pácba és forgassuk meg benne, hogy mindenhová jusson.

Ha van időnk, akkor egy éjszakára tegyük hűtőbe a húst, ha nincs, akkor legalább néhány órára tegyük be. A grillrácsra tegyünk alufóliát, majd süssük meg rajta az oldalasokat.
3 hozzászólás

Zita.Péter

10 éve, 11 hónapja és 9 napja

Erre nehezen mondok nemet.

válasz erre

Minoni

10 éve, 11 hónapja és 9 napja

Ezt mindenki szereti. mosolygó smiley

válasz erre

csillucs

10 éve, 11 hónapja és 9 napja

Jajjjj de imádom! röhögő smiley

válasz erre