11 °C
szórványos felhőzet
2024. március 03., vasárnap
Kornélia

Bazsalikomos-gombás penne

2014. január 14.
2.2511
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ismét egy könnyen elkészíthető, vegetáriánusoknak is ajánlott, tészta receptet hoztam. Igazi olasz finomság akkor, ha friss alapanyagokból dolgozunk.


Hozzávalók:
260 g penne tészta
250 g friss gomba
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 dl sűrített paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
100 g reszelt sajt
só, bors
friss bazsalikom

Elkészítés:
Először tegyük fel főni a tésztát bő sós vízben. Amíg a tészta fő, készítsük el a szószt. Ehhez a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kevés olívaolajon megpirítjuk. A gombát vékonyabb szeletekre vágjuk és hozzáadjuk a hagymákhoz.

Sózzuk, borsozzuk majd néhány percig pároljuk, amíg puha nem lesz. Ezt követően beleöntjük a paradicsompürét, valamint az apróra vágott friss bazsalikomot. Körülbelül 5-10 percig főzzük a szószt. A tésztát lecsepegtetjük és hozzáadjuk a gombás szószhoz. Összekeverjük, tányérokra szedjük és sajttal megszórva tálaljuk.
5 hozzászólás

zsebibaba

11 éve, 5 napja

Linda írta:
gombát lecserélem egy kis sonkára és már kész is a sonkás változat mosolygó smiley nyamiii
Én is a sonkára szavazok röhögő smiley

válasz erre

krisztike

11 éve, 5 napja

Gusztusos!!!

válasz erre

Gucci

11 éve, 5 napja

ez finom kaja mosolygó smiley

válasz erre

Linda

11 éve, 5 napja

gombát lecserélem egy kis sonkára és már kész is a sonkás változat mosolygó smiley nyamiii

válasz erre

Sandy

11 éve, 5 napja

Nagyon klassz recept! Gyors, egyszerű és finom étel!

válasz erre