22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Bazsalikomos karalábé-krémleves

2017. április 04.
8.2871
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes és könnyen elkészíthető krémleves. A karalábé rengeteg vitamint tartalmaz és egy kis bazsalikommal megbolondítva igazán izgalmas íze lesz. Gyerekek is talán így jobban meg fogják enni.
 


Hozzávalók:
1 db karalábé
4 dl víz
fél csokor friss bazsalikom
1 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
2 csipet fehér bors
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A karalábét pucoljuk meg, majd vágjuk kockákra a fokhagymával együtt. Az olívaolajon kezdjük el párolni a fokhagymát, majd egy pici idő után mehet bele a karalábé is. Fedő alatt 5-10 percig pároljuk a zöldségeket.

Ezután felöntjük vízzel és megszórjuk sóval, borssal. Teljesen puhára főzzük a karalábét, hozzáadjuk a bazsalikomot, majd levesszük a tűzhelyről és egy botmixerrel krémesre turmixoljuk. Beleöntjük a tejszínt, ismét felforraljuk és már lehet is fogyasztani.
3 hozzászólás

EszterSzabadkai

8 éve, 10 hónapja és 16 napja

Szuperül hangzik. mosolygó smiley

válasz erre

eperjam

8 éve, 10 hónapja és 16 napja

Krémlevest szinte mindenből lehet csinálni.

válasz erre

Mirjam

8 éve, 10 hónapja és 16 napja

Nem rossz. A karalábét szeretem.

válasz erre