22 °C
szórványos felhőzet
2025. június 27., péntek
László

Bazsalikomos húsgolyók

2015. október 04.
2.0511
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az amerikai államokban sok helyen terjedt el az olaszos húsgolyó recept, melyet főleg paradicsomszósszal és spagettivel fogyasztanak az ember. Ma megmutatjuk, hogyan készítheted el a bazsalikomos húsgolyókat.
 


Hozzávalók:
250 g darált sertéshús
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
friss bazsalikom
1 db tojás
2 evőkanál étolaj

Elkészítés:
Első lépésként a hagymát, a fokhagymát és a bazsalikomot vágjuk nagyon apróra. A húst tegyük egy tálba és keverjük hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és bazsalikomot, majd sóval és borssal ízesítsünk. Alaposan keverjük össze.

Adjuk hozzá a tojást és annyi zsemlemorzsát, amennyit felvesz a massza. Vizes kézzel formázzunk kisebb húsgolyókat. Végül forró olajban süssük ki a golyókat.
6 hozzászólás

veruss74

10 éve, 6 hónapja és 25 napja

Ez nagyon guszta! De éhes lettem, csak nyelek nagyokat, neki kell álljak főzni mosolygó smiley

válasz erre

timcsi66

10 éve, 6 hónapja és 25 napja

Tényleg gusztusos mosolygó smiley

válasz erre

blondi

10 éve, 6 hónapja és 25 napja

Hmm de jól hangzik és a képen lévő is jól néz ki.

válasz erre

leoni

10 éve, 6 hónapja és 25 napja

A képen lévő étel jól néz ki.

válasz erre

moni1294

10 éve, 6 hónapja és 25 napja

Egészen jó lehet.

válasz erre

Linda

10 éve, 6 hónapja és 25 napja

Bazsalikomos finom lehet. Szeretem az olaszos ételeket.

válasz erre