1 °C
tiszta égbolt
2025. január 13., hétfő
Veronika

Barackos-csirkés saslik

2017. június 25.
11.3281
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nem csak húsokat és zöldségeket lehet grillezni, hanem akár gyümölcsöket is. A barack és az alma is nagyon jól illik a csirkehúshoz, ezeket akár együtt is lehet sütni. Így könnyen fel lehet dobni az egyszerű saslik ételeket is.


Hozzávalók:
500 g csirkemell filé
só, bors ízlés szerint
3 evőkanál méz
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál citromlé
csilipehely ízlés szerint
5 db őszibarack

Elkészítés:
A csirkét vágjuk kockákra, majd szórjuk meg sóval és borssal. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a mézet és a citromlevet. Szórjunk bele egy picike csilit, majd a húst alaposan forgassuk meg a pácban. Hagyjuk állni kicsi ideig a hűtőben.

A barackot vágjuk negyedekre, majd a hússal együtt tűzzük fel egy nyársra. Grillen vagy sütőben süssük puhára az egészet.
1 hozzászólás

leoni

8 éve, 2 hónapja és 14 napja

Egészen jó recept. Biztos jó az íze.

válasz erre