Hozzávalók:
150 g rizs
5 dl tej
100 g cukor
1 csipet só
1 db tojás
1 evőkanál vaj
1 csomag vaníliás cukor
3,75 dl víz
1 dl baracklekvár
Elkészítés:
A vizet felforraljuk egy edényben, majd beletesszük a rizst és alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a vizet magába nem szívja a rizs. Ezt követően felöntjük 4 dl tejjel, beleszórjuk a cukrot, a sót és közepes lángon krémesre főzzük a rizst. A maradék tejet összekeverjük a tojással, beleöntjük a rizses lábasba, és főzzük még két percig folyamatosan kevergetve.
A tűzről levéve mehet bele a vaj és a vaníilás cukor. Közben a baracklekvárt melegítsük fel egy kicsit, majd az edényekbe szedett . rizspudingra tegyünk néhány kanál lekvárt.