30 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Banánfánk

2020. január 23.
16.1611
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy újabb szuper fánk recept, amit bárki könnyen elkészíthet. Ehhez a recepthez nyugodtan használhatod a már kissé túl érett banánokat, amiket már nem szívesen ennél meg, de a fánkba tökéletes.
 


Hozzávalók:
3 db banán
300 g liszt
1 db tojás
2 evőkanál cukor
1,5 dl tej
1 teáskanál fahéj
1 csomag sütőpor
1 csipet só
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A banánokat pucoljuk meg, majd egy villával pépesítsük. Ezt követően keverjük hozzá a cukrot, a tojást és a tejet, valamint ízlés szerint lehet még egy kis vanília aromát. A lisztet szitáljuk át, adjuk hozzá a sütőport, a sót és a fahéjat. Végül a banános keveréket adjuk a lisztes keverékhez és ha szükséges, akkor még tejjel hígítsunk rajta.

Melegítsük fel az olajat, de ne túl forróra, majd kanál segítségével szaggassuk ki és süssük ki őket. Csepegtessük le a kisült fánkokat, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
nincs még hozzászólás