Mai receptünk egy egyszerű, nagyon ízletes csirkés főétel, melyet a diétázók is bátran fogyaszthatnak friss kevert salátával. A karácsonyi evések után kifejezetten jó választás ez a recept.
Hozzávalók:
500 g csirkemell
fél csésze balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
1-2 evőkanál barna cukor
1 teáskanál dijoni mustár
1 gerezd fokhagyma
2 teáskanál olasz fűszerkeverék
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkemellet tisztítsuk meg és tegyük egy zárható edénybe vagy zacskóba. Egy tálban keverjük össze a balzsamecetet, az olajat, a cukrot, a mustárt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Alaposan keverjük össze, majd a páclét öntsük a csirkemellekre. Kenjük be őket alaposan, majd zárjuk le és hűtőben hagyjuk pácolódni 1-2 órát, de a legjobb ha egy éjszakát pihen.
Végül süssük ki egy serpenyőben a csirkemelleket steaknek. Friss salátával vagy más körettel tálaljuk.