10 °C
enyhe eső
2024. október 15., kedd
Teréz

Balzsamecetes csirkecombok

2019. július 16.
4.3361
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes csirkés étel, amit könnyedén összedobhatunk szinte bármikor. Ez egy egyedényes étel, így nem lesz sok a mosatlan sem. Csirkecomb helyett akár csirkeszárnyakat is használhatunk.


Hozzávalók:
1 kg felső csirkecomb
600 g burgonya
2 fej lila hagyma
6 gerezd fokhagyma
250 g koktél paradicsom
néhány kakukkfű ág
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál barnacukor
60 ml balzsamecet
só, bors

Elkészítés:
Egy nagyobb tűzálló edénybe helyezzük el a csirkerészeket, majd szórjuk rá a megpucolt és kisebb kockákra vágott burgonyát, valamint a szeletekre vágott hagymát. A fokhagymát és a kakukkfűágakat is szórjuk el rajta. Egy tálban keverjük össze a cukrot, az olajat, a balzsamecetet valamint a sót és a borsot. Addig keverjük, amíg a cukor fel nem olvad teljesen.

Ezzel a szósszal locsoljuk meg a csirkét mindenhol. Előmelegített sütőben 220 fokon 40 percig sütjük a csirkét, majd kivesszük és rászórjuk a paradicsomokat is. Ezután újabb 10 percre betoljuk a sütőbe és ezután már lehet is fogyasztani.
nincs még hozzászólás