Hozzávalók:
1 kg felső csirkecomb
600 g burgonya
2 fej lila hagyma
6 gerezd fokhagyma
250 g koktél paradicsom
néhány kakukkfű ág
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál barnacukor
60 ml balzsamecet
só, bors
Elkészítés:
Egy nagyobb tűzálló edénybe helyezzük el a csirkerészeket, majd szórjuk rá a megpucolt és kisebb kockákra vágott burgonyát, valamint a szeletekre vágott hagymát. A fokhagymát és a kakukkfűágakat is szórjuk el rajta. Egy tálban keverjük össze a cukrot, az olajat, a balzsamecetet valamint a sót és a borsot. Addig keverjük, amíg a cukor fel nem olvad teljesen.
Ezzel a szósszal locsoljuk meg a csirkét mindenhol. Előmelegített sütőben 220 fokon 40 percig sütjük a csirkét, majd kivesszük és rászórjuk a paradicsomokat is. Ezután újabb 10 percre betoljuk a sütőbe és ezután már lehet is fogyasztani.