16 °C
kevés felhő
2024. október 30., szerda
Alfonz

Bakonyi sertésszelet

2018. május 21.
5.4321
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egyik kedvenc magyar klasszikus ételünk, a bakonyi sertésszelet, melyet otthon is tökéletesen elkészíthetünk, ha elég időt töltünk a konyhában. De persze megéri a fáradtságot, hiszen isteni finom.


Hozzávalók:
600 g sertéstarja
só, bors
3 evőkanál olaj
80 g füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
1 db lecsópaprika
2 db paradicsom
250 g csiperke gomba
1 evőkanál őrölt pirospaprika
200 g tejföl

Elkészítés:
A sertésszeleteket sóval és borssal alaposan szórjuk meg, majd kevés olajon hirtelen pirítsuk meg a szeletek mindkét oldalát, ezután tegyük félre. A szalonnát vágjuk kockákra és a visszamaradt olajban kezdjük el pirítani. Közben a hagymát vágjuk apróra. Ha a szalonna már kezdi kiengedni a zsírját, akkor mehet hozzá a hagyma. Pároljuk üvegesre.

A paradicsomot és a paprikát vágjuk apróra, majd adjuk a hagymás alaphoz. Közben a gombát is vágjuk össze és ezt is adjuk az alaphoz. Megszórjuk a pirospaprikával, öntünk bele egy kevés vizet és visszatesszük a megsült húsokat is. Összeforraljuk az egészet, majd rizzsel, nokedlivel tálaljuk.
2 hozzászólás

kalifa

7 éve, 1 napja

Ezt kb mindenki szereti. mosolygó smiley Én is.

válasz erre

EszterSzabadkai

7 éve, 1 napja

Huuu de szeretem.

válasz erre