Hozzávalók:
600 g sertéstarja
só, bors
3 evőkanál olaj
80 g füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
1 db lecsópaprika
2 db paradicsom
250 g csiperke gomba
1 evőkanál őrölt pirospaprika
200 g tejföl
Elkészítés:
A sertésszeleteket sóval és borssal alaposan szórjuk meg, majd kevés olajon hirtelen pirítsuk meg a szeletek mindkét oldalát, ezután tegyük félre. A szalonnát vágjuk kockákra és a visszamaradt olajban kezdjük el pirítani. Közben a hagymát vágjuk apróra. Ha a szalonna már kezdi kiengedni a zsírját, akkor mehet hozzá a hagyma. Pároljuk üvegesre.
A paradicsomot és a paprikát vágjuk apróra, majd adjuk a hagymás alaphoz. Közben a gombát is vágjuk össze és ezt is adjuk az alaphoz. Megszórjuk a pirospaprikával, öntünk bele egy kevés vizet és visszatesszük a megsült húsokat is. Összeforraljuk az egészet, majd rizzsel, nokedlivel tálaljuk.