28 °C
erős felhőzet
2025. június 23., hétfő
Zoltán

Bajor stangli recept

2019. szeptember 25.
14.4021
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk a bajorok egyik kedvelt pékárúja, a stangli, melynek az egyik különlegessége az, hogy hasonlóan készül mint a perec, először ki kell főzni, majd csak ez után kell kisütni a sütőben. Szendvicsnek kiváló.
 


Hozzávalók:
250 g rétesliszt
250 g finomliszt
2 dl tej
50 g friss élesztő
1-2 dl langyos víz
3 evőkanál olaj
1 teáskanál só
2 kávéskanál cukor
50 g szódabikarbóna
1 kávéskanál só a főzéshez

Elkészítés:
A langyos tejbe keverjük bele a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Egy nagy keverőtálba tegyük bele a kétféle lisztet, az olajat, a sót és a felfutott élesztőt. Dagasztás közben adagoljuk hozzá a langyos vizet, annyitadjunk hozzá, amítől sima, rugalmas tésztát kapunk. Végül takarjuk le a tésztát és fél órát kelesztjük. Ezt követően 12 egyenlő részre osztjuk.

Mindegyiket megformázzuk stangli alakúra és újabb 10 percig pihentetjük. Közben körülbelül egy liter vizet a sóval és a szódabikarbónával felforraljuk és a kifliket egyenként mindkét oldalukat fél-fél percig főzzük, utána egyből tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire. Vágjuk be a kiflik tetejét és pihentessük 30 percet. Végül pedig előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt megsütjük őket.
2 hozzászólás

Minoni

6 éve, 2 hónapja és 24 napja

De szuper. mosolygó smiley Ilyet még sosem csináltam itthon.

válasz erre

Zita.Péter

6 éve, 2 hónapja és 24 napja

Uhh ezek de finomak.

válasz erre