Hozzávalók:
3 csésze liszt
1 csomag instant élesztő
1 kiskanál só
1 evőkanál cukor
másfél csésze szója
1/2 csésze olívaolaj
1 kiskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
Vegyünk elő egy nagyobb tálat és keverjük össze benne a lisztet, a cukrot és a sót. Öntsük hozzá az élesztőt és keverjük el a kezünkkel. A szóját picit langyosítsuk meg és öntsük hozzá a lisztes keverékhez, valamint az olívaolajat is.
Jól keverjük össze, hogy picit nyúlós de formázható tésztát kapjunk. Szedjük nyolc részre a tésztát, sodorjunk belőle hosszú kígyókat és formáljuk perecre őket. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire pakoljuk őket és negyed órára pihentetjük, hogy szépen megnőjenek.
Forraljunk egy nagyobb lábosban vizet és szórjunk bele egy kiskanál szódabikarbónát. Ha a perecek megkeltek, akkor egy szűrőlapát segítségével mártogassuk meg a tésztákat a forró vízben, körülbelül 20 másodpercre.
Tegyük vissza őket a sütőpapírra és 20 percre tegyük be őket a sütőbe. Pár perccel előbb vegyük ki és szórjuk meg sóval.