31 °C
tiszta égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Bajor perec

2014. július 14.
4.2663
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy tipikus német étel, mégpedig a perec, melyet előszeretettel fogyasztanak főleg sör mellé a sörfesztiválokon. Nem annyira egyszerű, de azért nem is túl bonyolult az elkészítése.


Hozzávalók:
3 csésze liszt
1 csomag instant élesztő
1 kiskanál só
1 evőkanál cukor
másfél csésze szója
1/2 csésze olívaolaj
1 kiskanál szódabikarbóna

Elkészítése:
Vegyünk elő egy nagyobb tálat és keverjük össze benne a lisztet, a cukrot és a sót. Öntsük hozzá az élesztőt és keverjük el a kezünkkel. A szóját picit langyosítsuk meg és öntsük hozzá a lisztes keverékhez, valamint az olívaolajat is.

Jól keverjük össze, hogy picit nyúlós de formázható tésztát kapjunk. Szedjük nyolc részre a tésztát, sodorjunk belőle hosszú kígyókat és formáljuk perecre őket. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire pakoljuk őket és negyed órára pihentetjük, hogy szépen megnőjenek.

Forraljunk egy nagyobb lábosban vizet és szórjunk bele egy kiskanál szódabikarbónát. Ha a perecek megkeltek, akkor egy szűrőlapát segítségével mártogassuk meg a tésztákat a forró vízben, körülbelül 20 másodpercre.

Tegyük vissza őket a sütőpapírra és 20 percre tegyük be őket a sütőbe. Pár perccel előbb vegyük ki és szórjuk meg sóval.
5 hozzászólás

csillucs

11 éve, 10 hónapja és 1 napja

Most ennék egy finom perecet! röhögő smiley Sajtosat!

válasz erre

Lolaa

11 éve, 10 hónapja és 2 napja

Nem is olyan nehéz elkészíteni. mosolygó smiley

válasz erre

Mariann

11 éve, 10 hónapja és 2 napja

Natasha írta:
De szeretem, moziban nagyon finom van! mosolygó smiley
az tényleg finom! mosolygó smiley

válasz erre

Zita.Péter

11 éve, 10 hónapja és 2 napja

Ez nagyon jó recept!mosolygó smiley Különlegesség!

válasz erre

Natasha

11 éve, 10 hónapja és 2 napja

De szeretem, moziban nagyon finom van! mosolygó smiley

válasz erre