Hozzávalók:
600 g savanyú káposzta
100 g füstölt szalonna
4 db kolbász
2 db babérlevél
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
só, bors
1 db húsleveskocka
kömény
Elkészítés:
A szalonnát kisebb kockákra vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk, majd félre tesszük. A visszamaradt zsíron megpároljuk a felkarikázott hagymát, majd hozzáadjuk a káposztát, és sóval, borssal, fokhagymával valamint köménnyel fűszerezzük. Végül beledobjuk a babérlevelet. Fél liter vizet felforralunk és a leveskockát beledobjuk.
Ha eloldódott, akkor hozzáöntjük a káposztához. Lefedjük és körülbelül egy óra alatt teljesen puhára pároljuk. Ezután rádobjuk a kolbászokat és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a kolbász megpirul, a lé pedig elpárolog.
Végül szalonnával meghintve tálaljuk.