15 °C
borús égbolt
2025. május 24., szombat
Eszter, Eliza

Bajor káposzta kolbásszal

2018. október 18.
14.8521
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az őszi gasztronómiai fesztiválok egyik kedvelt egytálétele a bajor káposzta sült kolbásszal, mely egy nagyon kiadós és finom étel. Könnyen és gyorsan össze lehet állítani és nem kell miatta órákat a konyhában szobrozni.


Hozzávalók:
600 g savanyú káposzta
100 g füstölt szalonna
4 db kolbász
2 db babérlevél
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
só, bors
1 db húsleveskocka
kömény

Elkészítés:
A szalonnát kisebb kockákra vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk, majd félre tesszük. A visszamaradt zsíron megpároljuk a felkarikázott hagymát, majd hozzáadjuk a káposztát, és sóval, borssal, fokhagymával valamint köménnyel fűszerezzük. Végül beledobjuk a babérlevelet. Fél liter vizet felforralunk és a leveskockát beledobjuk.

Ha eloldódott, akkor hozzáöntjük a káposztához. Lefedjük és körülbelül egy óra alatt teljesen puhára pároljuk. Ezután rádobjuk a kolbászokat és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a kolbász megpirul, a lé pedig elpárolog.

Végül szalonnával meghintve tálaljuk.
2 hozzászólás

Sonci

7 éve, 2 hónapja

Elég durva kaja röhögő smiley

válasz erre

Bogyó

7 éve, 2 hónapja és 1 napja

Voltam egyszer október teszten és valami brutál ez a kaja.

válasz erre