23 °C
borús égbolt
2025. június 03., kedd
Klotild

Bajor császármorzsa

2019. január 25.
14.6102
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A bajor gasztronómiai események egyik legnagyobb sztárja a császármorzsa, mely egy picikét másképpen készül, mint a hazánkban megszokott. Ezt is nagyon könnyű elkészíteni, lekvárral vagy almapürével is fogyaszthatjuk.


Hozzávalók:
1 marék mazsola
5 evőkanál rum
3 db tojás
1 evőkanál cukor
1 csipet só
130 g finomliszt
250 ml tej
3 evőkanál vaj
2 evőkanál porcukor

Elkészítés:
A mazsolákat áztassuk be egy kis rumba egy órára. A tojásokat válasszuk szét, a sárgájához adjunk egy evőkanál cukrot és keverjük habosra, majd folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk a tejet és két részletben a lisztet. Keverjük csomómentesre.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval, majd óvatosan keverjük a tésztához. A mazsolából nyomkodjuk ki a felesleges nedveket és keverjük a tésztához. Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk meg a vajat és kezdjük el sütni benne a tésztát. Először negyedeljük el és forgassuk meg. Közben szórjuk meg cukorral. Majd ismét megforgatjuk és hagyjuk, hogy a cukor kicsit karamellizálódjon. Végül kisebb darabokra vágjuk és tálalhatjuk is.
2 hozzászólás

Lili

6 éve, 10 hónapja és 24 napja

Mindig anyu csinált császármorzsát. Nem tudom h csinálja.

válasz erre

Lolaa

6 éve, 10 hónapja és 24 napja

Ohhh ez nagyon bejövős.

válasz erre