Hozzávalók:
1 marék mazsola
5 evőkanál rum
3 db tojás
1 evőkanál cukor
1 csipet só
130 g finomliszt
250 ml tej
3 evőkanál vaj
2 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A mazsolákat áztassuk be egy kis rumba egy órára. A tojásokat válasszuk szét, a sárgájához adjunk egy evőkanál cukrot és keverjük habosra, majd folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk a tejet és két részletben a lisztet. Keverjük csomómentesre.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval, majd óvatosan keverjük a tésztához. A mazsolából nyomkodjuk ki a felesleges nedveket és keverjük a tésztához. Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk meg a vajat és kezdjük el sütni benne a tésztát. Először negyedeljük el és forgassuk meg. Közben szórjuk meg cukorral. Majd ismét megforgatjuk és hagyjuk, hogy a cukor kicsit karamellizálódjon. Végül kisebb darabokra vágjuk és tálalhatjuk is.