Hozzávalók:
60 dkg kelbimbó
1 db leveskocka
tejföl
reszelt sajt
15 dkg baconszalonna
vaj
egy kevés zsemlemorzsa
Elkészítés:
A kelbimbókat bő vízben, valamint a leveskockával előfőzzük. Közben ha a szalonna nincs felszeletelve, akkor vékony szeletekre vágjuk a felét, a másik felét kockára vágjuk.
Egy nagyobb jénait előveszünk, kikenjük a vajjal és megszórjuk a zsemlemorzsával, majd a megpuhult kelbimbót belerakjuk. A felkockázott bacont beleszórjuk és összekeverjük, hogy mindenhova jusson. Az egészet leöntjük a tejföllel, rátesszük a vékony szelet szalonnákat és megszórjuk bőven sajttal. Aki szeretné, az egy kevés oregánót is szórhat rá.
Az egészet egy alufóliával lefedjük és 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A vége előtt 5 perccel levesszük a fóliát és a tetejét pirosra pirítjuk.