25 °C
kevés felhő
2025. június 03., kedd
Klotild

Baconös rakott kelbimbó

2014. január 26.
2.9622
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A tegnapi rakott krumpli után, most ismét egy rakott egytálétel receptjét hoztam, mégpedig a baconnel megszórt rakott kelbimbót. A kelbimbó rengeteg C-vitamint tartalmaz, melyet főzés vagy sütés után is megőriz.


Hozzávalók:
60 dkg kelbimbó
1 db leveskocka
tejföl
reszelt sajt
15 dkg baconszalonna
vaj
egy kevés zsemlemorzsa

Elkészítés:
A kelbimbókat bő vízben, valamint a leveskockával előfőzzük. Közben ha a szalonna nincs felszeletelve, akkor vékony szeletekre vágjuk a felét, a másik felét kockára vágjuk.

Egy nagyobb jénait előveszünk, kikenjük a vajjal és megszórjuk a zsemlemorzsával, majd a megpuhult kelbimbót belerakjuk. A felkockázott bacont beleszórjuk és összekeverjük, hogy mindenhova jusson. Az egészet leöntjük a tejföllel, rátesszük a vékony szelet szalonnákat és megszórjuk bőven sajttal. Aki szeretné, az egy kevés oregánót is szórhat rá.

Az egészet egy alufóliával lefedjük és 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A vége előtt 5 perccel levesszük a fóliát és a tetejét pirosra pirítjuk.
6 hozzászólás

kpal

12 éve, 15 napja

Ami rakott azt IMÁDOM! mosolygó smiley

válasz erre

Minoni

12 éve, 4 hónapja és 1 napja

Nagyon finom lehet! Gusztusos kaja!mosolygó smiley

válasz erre

csillucs

12 éve, 4 hónapja és 1 napja

Én nem szeretem a kelbimbót, maradok a rakott krumplinál. mosolygó smiley

válasz erre

Lili

12 éve, 4 hónapja és 1 napja

Kéne megint valami fogyókúrás recept is, mert el fogok hízni!röhögő smiley

válasz erre

Sandy

12 éve, 4 hónapja és 1 napja

Na ez egy olyan étel, amit nem hogy nem csináltam de még nem is ettem!mosolygó smiley

Megy a kedvencek közé, el fogom készíteni!

válasz erre

Enci

12 éve, 4 hónapja és 1 napja

De jól hangzik és de jól néz ki a képen mosolygó smiley

válasz erre