Hozzávalók:
1 fej karfiol
200 g bacon
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
140 g tejföl
kevés vaj
zsemlemorzsa
oregánó
só
100 g reszelt sajt
Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, majd enyhén sós vízben főzzük meg őket. A bacont vágjuk össze apróra és süssük meg egy serpenyőben. Ha megpirult, akkor adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd pároljuk meg. Ha ez is kész, akkor a megpuhult karfiol rózsákat hozzáadjuk a baconhöz és összekeverjük.
Egy hőálló tálat kenjünk ki vajjal és szórjuk be zsemlemorzsával. Forgassuk bele a karfiolt. Ezután a tojást és a tejfölt keverjük össze és öntsük a karfiolra. Szórjuk meg alaposan sajttal és szórjuk meg oregánóval. Ezután 180 fokos sütőben fél óra alatt készre sütjük.