15 °C
borús égbolt
2025. május 09., péntek
Gergely

Baconös rakott karfiol

2018. november 01.
27.1321
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető egytálétel, mely biztosan elnyeri az egész család tetszését, főleg ha kellően megszórjuk sajttal. Nem kell hozzá túl sok minden és saját ízlésünk szerint is elkészíthetjük.


Hozzávalók:
1 fej karfiol
200 g bacon
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
140 g tejföl
kevés vaj
zsemlemorzsa
oregánó

100 g reszelt sajt

Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, majd enyhén sós vízben főzzük meg őket. A bacont vágjuk össze apróra és süssük meg egy serpenyőben. Ha megpirult, akkor adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd pároljuk meg. Ha ez is kész, akkor a megpuhult karfiol rózsákat hozzáadjuk a baconhöz és összekeverjük.

Egy hőálló tálat kenjünk ki vajjal és szórjuk be zsemlemorzsával. Forgassuk bele a karfiolt. Ezután a tojást és a tejfölt keverjük össze és öntsük a karfiolra. Szórjuk meg alaposan sajttal és szórjuk meg oregánóval. Ezután 180 fokos sütőben fél óra alatt készre sütjük.
2 hozzászólás

becky

7 éve, 1 hónapja

Jó a karfiol. Kevés benne a kalória.

válasz erre

debbie

7 éve, 1 hónapja

Ennek jó íze lehet.

válasz erre