Hozzávalók:
3-4 db kisebb pisztráng
10 dkg fetasajt
6 szelet bacon
1 evőkanál olívaolaj
1 citrom
néhány szár rozmaring
só
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A halakat jól megmossuk és megtöröljük. Ezután a citrommal kívül-belül átdörzsöljük, majd sózzuk és hagyjuk pihenni egy kis ideig. A fetát vágjuk kockákra, tegyük egy tálba és öntsük le egy kevés olívaolajjal, majd a zöldfűszereket vágjuk apróra és keverjük össze a fetával.
A pisztrángokat töltsük meg ezzel a fetás, fűszeres töltelékkel és tekerjük össze baconnel. Egy tűzálló tálba tesszük a halakat és alufóliával lefedjük őket. 170 fokos sütőben 20 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát és további 10 percig ropogósra sütjük.
Köretként rizst, párolt zöldséget vagy salátát kínálunk hozzá.