Mai receptünk egy egyszerű főétel, melyet áfonyás szósszal is fogyaszthatunk, burgonyával vagy éppen sült krumplival. Baconbe tekerve biztosan nem fog kiszáradni a húsgombóc, nem kell emiatt aggódnod.
Hozzávalók:
12 szelet bacon
300 g darált hús
1,5 dl rizs
2 db közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ágacska rozmaring
1 marék friss petrezselyemzöld
majoránna
őrölt bors
őrölt kömény
pirospaprika
só
Elkészítés:
Első lépésként a rizst főzzük meg sós vízben, majd szűrjük le és tegyük félre. A darált húst egy tálba tesszük, majd belereszeljük a hagymát, a fokhagymát és hozzáadjuk a rizst. Elkezdjük összekeverni és közben hozzádolgozzuk a fűszereket is. Saját ízlésünk szerint fűszerezzük a húst.
A szalonna szeletekbe tegyünk egy-egy formázott húsgolyót, majd tekerjük fel. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütjük.