24 °C
tiszta égbolt
2025. június 29., vasárnap
Péter, Pál

Baconbe göngyölt csirkemáj

2017. december 05.
22.6781
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Télen nagyon kevés D-vitaminhoz jut a szervezetünk természetes módon, éppen ezért nagyon fontos, hogy étkezéseink során próbáljunk meg minél több D-vitamint bevinni szervezetünkbe. Erre tökéletes a csirkemáj.
 


Hozzávalók:
500 g csirkemáj
200 g szeletelt bacon
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál mustár
bors
majoránna
1 evőkanál olaj

Elkészítés:
A nagyobb májakat vágjuk kisebb darabokra és félre tesszük egy tálba. Egy másikban összekeverjük a mustárt, a zúzott fokhagymákat, a borsot és két teáskanál majoránnát. Ebben megforgatjuk a májdarabokat, majd baconbe göngyöljük őket. Egy hőálló tálat kiolajozunk és ebbe helyezzük a baconös májakat.

Előmelegített sütőben 200 fokon, körülbelül 30 percig sütjük őket. Érdemes egy pici vizet önteni a májak közé, nehogy kiszáradjanak.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

8 éve, 2 hónapja és 18 napja

szupi recept mosolygó smiley

válasz erre

Lili

8 éve, 2 hónapja és 18 napja

Bacon mindennel jó röhögő smiley

válasz erre