11 °C
tiszta égbolt
2024. április 27., szombat
Mariann, Zita

Babaúszás - van, aki ellenzi, van, aki támogatja

2014. február 09.
2.2551
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Edina profilja, adatai
Edina
Nagyon megoszlanak a vélemények a babaúszásról. Sok anyuka, védőnő, gyermekorvos, gyógytornász egyenesen ellenzi, de legalább ugyan ennyien tartják hasznosnak is.


Egy család számára remek program lehet a babaúszás, hiszen együtt játszhatnak, hancúrozhatnak vizes környezetben gyermekükkel és le is meríthetik a víz alá. Másik előnye, hogy mivel a baba intenzíven mozog a vízben, olyan gyakorlatokat végez, melyek stimulálják az idegsejteket. Szakemberek szerint a babaúszáson résztvevő gyermekek előbb érik el a mozgásfejlődés egyes szakaszait (ülés, forgás, járás).

A babaúszást ellenző szakemberek szerint azonban nem jó, ha beleavatkoznak a fejlődésbe, hiszen minden egyes stádiumnak megvan a maga ideje. Manapság egyre több olyan hírt hallani, miszerint a babaúszás során elsajátított mozdulatokat egyáltalán nem tudják hasznosítani később.

Mint általában, itt is az arany középút lehet a megoldás: ha van kedvünk, ha a baba is élvezi, akkor járjunk a tanfolyamra, hiszen hasznos időt tölthet együtt szülő és gyermek, ráadásul ez mélyíti a bizalmat is köztük.
4 hozzászólás

csillucs

11 éve, 1 hónapja és 4 napja

Én elfogom vinni a gyerekemet, mert szerintem igenis jó dolog. Barátnőmék mindig viszik a kisbabájukat és imádja a kicsi.

válasz erre

Gizus

11 éve, 1 hónapja és 4 napja

Mi nem jártunk anno, de tényleg sokan szeretik.

válasz erre

Sandy

11 éve, 1 hónapja és 5 napja

Szerintem nagyon jó dolog.

válasz erre

krisztike

11 éve, 1 hónapja és 5 napja

Szerintem nagyon jó dolog!

válasz erre