9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Ne édességgel jutalmazzuk gyermekeinket!

2013. december 28.
2.2011
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A Sydney Egyetem kutatói szerint egyre több szülő esik abba a hibába, hogy édességgel jutalmazza gyermekét, holott sajnos a fiatalabb korosztály körében is egyre inkább elterjedőben van az elhízás, így a szülők éppen azzal tehetnek jót, ha nem édességgel jutalmazzák meg csemetéiket.


A gyermekkori elhízásnak nyilván számtalan oka van, de a hormonális okok csak az esetek nagyon kis százalékában érvényesülnek. A felnőttekhez hasonlóan ugyanis a gyermekek sem mozognak eleget, szüleik pedig gyakran felnőtt adag étellel kínálják őket. Az ausztrál egyetem munkatársai 1200, még óvodás korú gyermeket vizsgáltak meg a kutatás során, amelynek keretein belül kiderült, hogy a szülők közel háromnegyede nem is tudta, hogy gyermekük elhízottnak tekinthető.

A fentiek teljes egészében alátámasztották, hogy az otthoni környezet hajlamosítja hízásra a kicsiket, hiszen például a túlsúlyos gyerekek harmadának volt saját televíziója, ötven százalékuk a legtöbbször előtte fogyasztotta el vacsoráját, hatvan százalékukat pedig édességgel jutalmazták a szülők, akiknek jelentős része nem adott reggelit gyermekének, ami a fejlődő szervezet számára a legfontosabb étkezés.

A kutatók ezért arra hívják fel a hozzátartozók figyelmét, hogy figyeljenek oda a fentiekre, és próbálják meg mozgásra és kiegyensúlyozott táplálkozásra bírni gyermekeiket, máskülönben már fiatal felnőttként súlyos szövődményei lehetnek az efféle életmódnak.
3 hozzászólás

Kunoichi

9 éve, 16 napja

Ez pontosan így van. Nagyon jó a meglátás, ne cukorkával és csokoládéval jutalmazza senki a gyermekét. Más megoldásokat kell találni.

válasz erre

Enci

11 éve, 2 hónapja és 12 napja

Ez egyértelmű! Nem szabad sok cukrot adni a gyerekeknek

válasz erre

Gizus

11 éve, 2 hónapja és 12 napja

Elég buta az a szülő amelyik édességgel jutalmazza a gyerekét

válasz erre