5 °Cborús égbolt
2022. december 05., hétfő • Vilma

Ma van a Gyermekek Világnapja - a klímaváltozás hatására hívja fel az UNICEF Magyarország a figyelmet

Mariann , 2022. november 20.
November 20-a a Gyermekek Világnapja, 33 évvel ezelőtt ezen a napon fogadták el az ENSZ Gyermekjogi Egyezményét, amely a világ 196 országában garantálja a gyerekek alapvető jogait és máig a legszélesebb körben elfogadott nemzetközi emberi jogi dokumentumnak számít.


Ezen a napon világszerte számos ikonikus épület borul kékbe, amelyek az UNICEF színével a gyermekek jogaiért fénylenek. Az UNICEF Magyarország idei kampányának középpontjában a klímavédelem áll. A mai kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, és kifejezheti a gyermekjogokért és a fenntartható jövőért való kiállását. A gyermekvédelmi szervezet arra kér mindenkit, aki aktív a közösségi médiában, hogy november 20-án vegyen részt a nemzetközi akcióban azzal, hogy posztol magáról egy képet kék és zöld színekbe öltözve.

Gyerekek millióinak az élete és boldogulása van jelenleg veszélyben világszerte a súlyos aszályok, áradások, hurrikánok, erdőtüzek és más klímaváltozáshoz köthető természeti katasztrófák következtében. Ezért is nagyon fontos felhívni nem csak az emberek, de már a gyerekek figyelmét is minderre.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!