6 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

5+1 tipp, ha babakocsit veszel

2018. április 28.
9.2521
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A babakocsi vásárlása sokak szerint nem nehéz feladat, hiszen csak egy kisbabák tologatására szolgáló eszközről van szó, azonban amint komolyabbra fordul a dolog, és itt lenne az ideje egy ilyen eszköz megvásárlásának, csak akkor döbbenünk rá arra, hogy egy babakocsi megvétele nem is olyan egyszerű feladat. Merthogy számtalan kérdésre kell válaszolni hozzá, és ha nálatok is időszerű a dolog, akkor engedd meg, hogy segítsünk azzal, hogy a legfontosabb kérdéseket feltegyük, sőt rögtön válaszoljunk is rájuk!


1. Először is vedd figyelembe a praktikusságot!

A babakocsi vásárlása előtt a legfontosabb szempont még az ár előtt nem más, mint a praktikusság! Ma már ugyanis léteznek olyan babakocsik, melyek átalakíthatók, ezáltal jó szolgálatot tesz az első pár hónapban, de amikor ülni kezd az apróság, akkor átalakíthatjuk, és ilyen formában is használhatjuk tovább akár 1-2 éves koráig. Ezzel több tízezer forintot spórolhatunk meg a későbbiekben!

5+1 tipp, ha babakocsit veszel - 2. kép

2. Mennyit szánsz rá?


A babakocsi nem egy olcsó dolog, azonban tény, hogy az egyes gyártók termékei között hatalmas különbségek vannak. Ami lényeges, hogy a legolcsóbbakat messzire kerüljük el, hiszen nemcsak kisbabánk nyugodt pihenése, hanem biztonsága is múlik az eszközön. Emiatt átlagosan 50 és 100 ezer forint között nézegessetek a babakocsi kapcsán, ennyiből ugyanis már biztosan vehetünk egyet az imént említett átalakítható típusúból, de ennél magasabb árkategóriában már felesleges nézelődni.

3. Hány gyermeket szeretnél?

Ha több gyermeket szeretnénk a későbbiekben, akkor ezt a babakocsi kiválasztásakor szintén figyelembe kell vennünk. Ilyen esetben nem elég ugyanis, hogy eleve jobb minőséget választunk, rendkívül lényeges, hogy figyelembe vegyünk például olyan dolgokat, minthogy szerelhető-e rá úgynevezett testvérfellépő, hovatovább bővíthető-e esetleg testvérkocsivá. Ezek most még talán butaságnak hangzanak, de meglásd, csakhamar nem lesznek azok!

4. Hol használjuk a babakocsit?

Egészen más választási szempontokat kell figyelembe vennünk abban az esetben, ha egy kis falucskában vagy egy nagyobb városban lakunk. Terepre ugyanis feltétlenül szükséges a nagyobb kerekekkel ellátott, jól rugózó babakocsi, míg városban teljesen rendben van a kisebb kerekekre épített változat, amihez még rugózásra sem lesz szükség.

5+1 tipp, ha babakocsit veszel - 3. kép

5. Hol éltek?


A lakhelyünk szintén alapvetően befolyásolja, hogy milyen babakocsit vásároljunk. Ha kis panelben lakunk, akkor egy nagy babakocsi rögtön elfoglalhatja az egész konyhát vagy az előszobát, éppen ezért lényeges szempont lehet például a kis méret vagy a könnyed összehajthatóság. Ha nagy a ház, akkor nyilván jöhetnek a robusztusabb modellek, de akkor is vedd figyelembe például, hogy hová tolod majd a gyereket, hiszen sok helyen a könnyed mozgathatóság rendkívül lényeges, ezt pedig csak egy kisebb, sportosabb kiskocsival érheted el.

+1. Autóban is utaztatjátok-e a babakocsit?

Ha van autónk, akkor bizonyára az orvoshoz, a nagyszülőkhöz és más egyéb helyekre egyaránt autóval szállítjuk el kisbabánkat, éppen ezért lényeges kritérium, hogy a babakocsi beférjen a gépjárműbe. Nyilván a többséget nem így tervezték, éppen ezért a választáskor a könnyed szétszerelhetőség vagy az összecsukhatóság is fontos szempont legyen az ilyen esetekben.
2 hozzászólás

Móni

6 éve, 5 hónapja és 24 napja

Manapság nagyon sok féle van. De ez jó cikk. Segíthet embereken.

válasz erre

bonita

6 éve, 5 hónapja és 25 napja

Már nagyon sok féle babakocsi van. Nagyon nehéz köztük válogatni.

válasz erre