6 °C
erős felhőzet
2024. április 25., csütörtök
Márk

4+1 dolog, amit feltétlenül tegyél meg a szülés előtt!

2014. október 05.
3.4341
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ha már a pocakban a baba, vagy tervezzük a gyermekáldást, akkor az elsődleges dolgunk ne az legyen, hogy kiválasztjuk a gyerekszoba színét, de még csak nem is az, hogy eldöntsük: három vagy négy kereke legyen a babakocsinak. Sokkal inkább azzal kell törődnünk, hogy minden olyan dolgot elvégezzünk, amire a szülés után már nagy valószínűséggel nem lesz lehetőségünk. Hogy mik ezek?



4+1 dolog, amit feltétlenül tegyél meg a szülés előtt! - 2. kép

1. Alvás

Talán közhelyesnek tűnhet, de aki még nem szült gyermeket, az nem tudja, hogy mi az az igazi álmatlanság! Ha megszületett a kisbaba, az első 2-3 hónapban valóban nem lesz alvás, hiszen egy kis lurkó folyamatos éjszakai ügyeletet igényel, ezáltal nem hogy 10 óra, de gyakran még 4 óra alvásod sem lesz meg. Ha tehát már a pocakban a baba, aludjunk annyit, amennyit csak tudunk, mert ha már megszületett a pici, erre biztosan nem lesz lehetőségünk!

2. Szex

A szexuális élet egy kisbaba érkezését követően néhány hónapra felborul. Az esetek jelentős részében fél évnek is el kell telnie ahhoz, hogy mindez rendbe jöjjön, így az alvás mellett elégítsük ki vágyainkat. Terhesen ez ugyan nagyobb körültekintést igényel, de akár egészen az utolsó hónapokig lehet biztonságosan szexelni, amire a felborult hormonok miatt minden eddiginél jobban vágyunk is majd.

3. Utazás

Egy újszülöttel már sokkal nehezebb nekiindulni utazni - legalábbis az első hónapokban -, mintha csak kettesben mennénk a párunkkal. Éppen emiatt a szülésig lehetőleg pótoljunk be minden programot, mozduljunk ki, menjünk el nyaralni, pihenni, sétálni, kirándulni vagy csak néha napján egy kis romantikus vacsorára, esetleg moziba. Hidd el, a szülés után jó lesz ezekből az élményekből erőt meríteni!

4+1 dolog, amit feltétlenül tegyél meg a szülés előtt! - 3. kép


4. Takarítás

Egy baba mellett az első pár hónapban nem egyszerűek a mindennapok, így nem csak az alvásra, vagy a rendszeres táplálkozásra, hanem például olyan alapvető dolgokra sem mindig jut időnk, mint amilyen például a takarítás. Éppen ezért, amíg még tudjuk, és pocakunk engedi, takarítsuk ki az egész lakást, hogy tiszta otthon várja a picit, illetve egy darabig ne kelljen port törölni és így tovább. A munkába nyugodtan vonjuk be párunkat és barátnőinket, addig sem leszünk egyedül!

+1. Főzés

Ha már megérkezett a baba, az a rengeteg öröm mellett lemondással is együtt jár. Ilyen például, hogy amennyiben szeretünk főzni, akkor egy ideig le kell mondanunk arról, hogy a nagy bevásárlások után valami igazi különlegességet főzünk, hiszen amennyiben a konyhába merészkedünk, akkor általában azért tesszük majd, hogy a gyereknek tudjunk ételt készíteni. Éppen ezért éljük ki magunkat még a szülés előtt, keressük elő a legjobb receptjeinket, és együnk nagyokat, hiszen ne feledjük, ilyenkor kettő helyett eszünk!
5 hozzászólás

cristal

10 éve, 3 hónapja

Igaz mosolygó smiley Ezekre mind jóval kevesebb idő jut a baba megszületése után. Meg még jó ideig mosolygó smiley

válasz erre

kpal

10 éve, 4 hónapja és 17 napja

Férfi szemmel is érdekes volt olvasni . Köszi ! mosolygó smiley

válasz erre

Gizus

10 éve, 4 hónapja és 17 napja

Hát igen, sok fontos dolog van, amit baba várás előtt meg kell tenni. De azért utána is lehet. mosolygó smiley

válasz erre

Kicsi

10 éve, 4 hónapja és 17 napja

Egy fontos dolog kimaradt: Beszélgessetek sokat a párotokkal, pláne ha első babát vártok.. Mert hiába van már rengeteg segítség anyucinak, de apucinak sem könnyű ez az időszak.Az ember ilyenkor kapja a kéretlen tanácsokat, de ha egymással tudjátok megbeszélni a félelmeiteket, az örömteli várakozást, az egy plusz köteléket ad. mosolygó smiley

válasz erre

Zita.Péter

10 éve, 4 hónapja és 17 napja

Egyelőre nekem még nem mindennapi információk de elmentettem! mosolygó smiley

válasz erre