24 °C
tiszta égbolt
2025. június 23., hétfő
Zoltán

Ázsiai szilvás csirkecomb

2016. november 22.
8.7641
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy igazán fűszeres és finom csirkecomb receptet mutatunk, melyet akár az ünnepekre is elkészíthetsz a családnak. Ha kedveled az ázsiai ízeket, akkor érdemes kipróbálnod ezt a szuper receptet.
 


Hozzávalók:
2 teáskanál ötfűszerkeverék
2 db csillagánizs
3 evőkanál szójaszósz
1 db fahéjrúd
1 teáskanál szárított csili
1 evőkanál barnacukor
4 db egész csirkecomb
1 evőkanál fehérborecet
aszalt szilva

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a fűszerkeveréket, a csillagánizst, a szójaszószt, a fahéjrudat, a szárított csilit és barnacukrot. Ebben forgassuk meg a megtisztított csirkecombokat. Tegyük a hűtőbe és hagyjuk pácolódni egy éjszakát, de legalább 1-2 órát.

Előmelegített sütőben, 200 fokon elkezdjük sütni a csirkecombokat. Közben a szilvákat összevágjuk és meglocsoljuk a fehérborecettel. Ha már majdnem megsültek a csirkecombok, akkor rászórjuk a szilvákat és még további 5 percig sütjük.
3 hozzászólás

Kamilla

9 éve, 3 hónapja és 25 napja

Túlzottan nem vagyok oda a kínai ételekért.

válasz erre

Edit90

9 éve, 3 hónapja és 26 napja

Ennek finom íze lehet, de nem éppen karácsonyi étel nekem.

válasz erre

Móni

9 éve, 3 hónapja és 26 napja

Az ötfűszerkeveréket nagyon szeretem.

válasz erre