23 °C
borús égbolt
2024. szeptember 10., kedd
Nikolett, Hunor

Ázsiai ihletésű karfiol

2020. december 11.
34.4471
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető, nagyon fűszeres karfiol étel, amit köretként is és főételként is fogyaszthatunk. Az ázsiai ízek kedvelői imádni fogják.


Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 evőkanál repceolaj
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 evőkanál szójaszósz
ízlés szerint chili
1 szál apróra vágott újhagyma
100 g pirított szezámmag

Elkészítés:
A karfiolt szedjük kisebb rózsákra, majd enyhén sós vízben főzzük 5 percig, majd leszűrjük és hagyjuk kissé kihűlni. Egy tepsit olajozzunk ki és tegyük bele a karfiolt. Egy tálban keverjük össze a repceolajat, a keményítőt, a chilit és a szójaszószt. Ezzel kenjük meg a karfiolokat, majd szórjuk meg szezámmaggal és az újhagymával.

Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük a finom karfiolfalatokat.
nincs még hozzászólás