Mai receptünk egy könnyen elkészíthető, nagyon fűszeres karfiol étel, amit köretként is és főételként is fogyaszthatunk. Az ázsiai ízek kedvelői imádni fogják.
Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 evőkanál repceolaj
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 evőkanál szójaszósz
ízlés szerint chili
1 szál apróra vágott újhagyma
100 g pirított szezámmag
Elkészítés:
A karfiolt szedjük kisebb rózsákra, majd enyhén sós vízben főzzük 5 percig, majd leszűrjük és hagyjuk kissé kihűlni. Egy tepsit olajozzunk ki és tegyük bele a karfiolt. Egy tálban keverjük össze a repceolajat, a keményítőt, a chilit és a szójaszószt. Ezzel kenjük meg a karfiolokat, majd szórjuk meg szezámmaggal és az újhagymával.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük a finom karfiolfalatokat.