15 °C
enyhe eső
2024. október 09., szerda
Dénes

Ázsiai csirkeszárny

2023. november 05.
78.2251
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető, keleti ízvilágú csirkeszárny, amit főleg azok fognak kedvelni, akik bírják a csípős ételeket. Ebbe ugyanis bőven lehet rakni chilit, amennyiben bírjuk. Rizzsel érdemes tálalni.


Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál gyömbér
1 evőkanál nádcukor
2 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál méz
1 teáskanál chili
só, bors
2 evőkanál szezámmag

Elkészítés:
A csirkeszárnyakat érdemes ízületeire szedni, úgy könnyebb lesz fogyasztani. Egy kisebb tálban összekeverjük a szezámmagon kívül minden hozzávalót, a gyömbért és a fokhagymát reszeljük le. Ebben fogassuk meg alaposan a szárnyakat, majd tegyük hűtőbe fél órára. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A szárnyakat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süssük 20-30 percig, idő közben forgassuk meg őket. Közben a szezámmagot pirítsuk le. Végül szórjuk meg vele az elkészült szárnyakat.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

1 éve, 1 napja

Jöhet a csípős.

válasz erre

Minoni

1 éve, 2 napja

Nyamiiii, nagyon szeretem!

válasz erre