Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál gyömbér
1 evőkanál nádcukor
2 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál méz
1 teáskanál chili
só, bors
2 evőkanál szezámmag
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat érdemes ízületeire szedni, úgy könnyebb lesz fogyasztani. Egy kisebb tálban összekeverjük a szezámmagon kívül minden hozzávalót, a gyömbért és a fokhagymát reszeljük le. Ebben fogassuk meg alaposan a szárnyakat, majd tegyük hűtőbe fél órára. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A szárnyakat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süssük 20-30 percig, idő közben forgassuk meg őket. Közben a szezámmagot pirítsuk le. Végül szórjuk meg vele az elkészült szárnyakat.