13 °C
borús égbolt
2025. május 18., vasárnap
Erik, Alexandra

Ázsiai csirkeszárny

2023. november 05.
78.5431
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető, keleti ízvilágú csirkeszárny, amit főleg azok fognak kedvelni, akik bírják a csípős ételeket. Ebbe ugyanis bőven lehet rakni chilit, amennyiben bírjuk. Rizzsel érdemes tálalni.


Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál gyömbér
1 evőkanál nádcukor
2 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál méz
1 teáskanál chili
só, bors
2 evőkanál szezámmag

Elkészítés:
A csirkeszárnyakat érdemes ízületeire szedni, úgy könnyebb lesz fogyasztani. Egy kisebb tálban összekeverjük a szezámmagon kívül minden hozzávalót, a gyömbért és a fokhagymát reszeljük le. Ebben fogassuk meg alaposan a szárnyakat, majd tegyük hűtőbe fél órára. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A szárnyakat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süssük 20-30 percig, idő közben forgassuk meg őket. Közben a szezámmagot pirítsuk le. Végül szórjuk meg vele az elkészült szárnyakat.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

1 éve, 7 hónapja és 26 napja

Jöhet a csípős.

válasz erre

Minoni

1 éve, 7 hónapja és 27 napja

Nyamiiii, nagyon szeretem!

válasz erre