27 °C
erős felhőzet
2024. július 22., hétfő
Magdolna

Az őszi bőrápolás aranyszabályai

2013. november 16.
2.4471
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Az ősz minden évben tökéletes időszak arra, hogy bőrünk regenerálódjon, megújuljon egy kicsit, a nyári UV sugarak káros hatásai ugyanis általában ebben az évszakban mutatkoznak meg a leginkább ráncok, kisebb foltok és egyéb bőrhibák képében, amit természetesen senki sem hagyhat ápolatlanul, kezeletlenül.


Az ősz egy tipikusan olyan időszak, amikor nem csak ruhatárunkat cseréljük le, hanem érdemes módosítani - legalább minimális mértékben - szépségápolási szokásainkon is. Sokan azonban nem tudják, hogy mit is tegyenek annak érdekében, hogy bőrük új erőre kapjon az egyik leghűvösebb évszakban. Az alábbiakban néhány olyan aranyszabályt szedtünk össze, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy makulátlan lehessen az őszi bőrápolás.

Ha ugyanis a hideg szelek és a fagyos reggelek időszakában is szeretnénk mindig friss, illetve üde bőrt magunknak, akkor a bőrdiagnosztika fontossága elmondhatatlanul fontos, hiszen könnyen lehet, hogy nem is sejtjük: a nyári UV sugarak milyen óriási problémákat okoztak bőrünkön. A bőrdiagnosztika során kiderül, hogy okozott-e, és ha igen, akkor milyen súlyos bőrrákot, vagy bőrelváltozást a nyári napsütés, de ezen felül a szakemberek képesek kiértékelni bőrünk aktuális állapotát, ezáltal különböző megoldásokat is tudnak ajánlani arra vonatkozólag, hogy mivel tudnánk megszüntetni a kialakult problémákat.

Mivel az ősz egyik jellegzetessége, hogy a hideg, a nyirkosság és a szél kiszárítja bőrünket, ezért elengedhetetlenül fontos az intenzív hidratálás. Ha az év más szakaszában nem is, ősszel fontos testápolót, illetve arckrémet váltanunk, hiszen a változó időjárás rendkívüli módon igénybe veszi bőrünket. Érdemes olyan krémet választani, ami vízmegkötő faktorokat tartalmaz, emellett pedig gyümölcscukrokat és különféle vitaminokat, hiszen nélkülük bőrünk nem maradhat sem friss, sem rugalmas. A zsíros, normál, esetleg kombinált bőrre ezen felül olajos, gél alapú krémek használandóak, a száraz bőrt pedig a sűrűbb állaggal bíró krémekkel ápolhatjuk a leghatásosabban.


A megfakult, elhalt bőrszövetek a leginkább ősszel jelennek meg az arcon, így a professzionális hámlasztás ebben az esetben elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy megőrizzük bőrünk friss, üde és rugalmas mivoltát. Mivel a napsütés ilyenkor már nem éri arcunkat, a bőr sem tud károsodni, a hámlasztás segítségével kell tehát elvégeznünk a nap munkáját, aminek köszönhetően bőrünk új életre kelhet, sőt mi több, előkészül arra is, hogy könnyebben és hatékonyabban feldolgozza a különféle tápláló összetevőket, legyen szó egy csipetnyi napfényről, vagy egy vitamindús arckrémről. A kémiai hámlasztással javíthatunk a finom ráncokon és a pigmentfoltokon, de bizonyos esetekben még a hegekre is részleges gyógyírt jelent. Az eljárás lényege, hogy a bőr legfelső rétege eltávolításra kerül, ezáltal egy olyan sebgyógyulási folyamat indul be, ami megújulásra és regenerációra készteti a bőrt, méghozzá természetes formában.

Habár ősszel is fontos a fényvédő krémek használata - még a minimális napsütés ellenére is -, de ennél is fontosabb, hogy feltöltsük bőrünket antioxidánsokkal, avagy vitaminokkal. A C-vitamin nem csak szervezetünkre és immunrendszerünkre, hanem helyileg alkalmazva bizony arcbőrünkre is nagyszerű hatással van. Egy 30 százalékos, stabil C-vitamintartalommal rendelkezik enzimes kezelés például tökéletesen egyensúlyozza a nap által okozott károkat. Érdekesség, hogy a szépségszalonokban kérhetünk is külön efféle peeling kezelést, ami nem csak rendkívül hatásos, hanem nagyon gyorsan meg is van, hiszen egy kezelés maximum fél órát vesz el az életünkből, tehát még azok is megengedhetik maguknak, akik a nap 24 órájában szinte folyamatosan rohannak.
7 hozzászólás

Kunoichi

9 éve, 4 hónapja és 11 napja

Jó zsíros állagú krém kell

válasz erre

Gucci

11 éve, 7 hónapja és 7 napja

Mindig használok krémet az arcbőrömre és testápolót is

válasz erre

Réka

11 éve, 7 hónapja és 8 napja

szerintem mindig nagyon oda kell figyelnünk a bőrünkre. Anyukám azt szokta mondani,hogy " egy nőnek soha nem lehet elég hidratált az arca" - teljesen igaza van!

válasz erre

Gizus

11 éve, 7 hónapja és 8 napja

én a gyerekemet vittem ilyen vizsgálatra még tavaly, de nem találtak semmit nála

válasz erre

mokus84

11 éve, 7 hónapja és 8 napja

Köszi a tippeket!mosolygó smiley

válasz erre

Mariann

11 éve, 7 hónapja és 8 napja

Na nekem ezt nagyon át kell olvasnom, mert az én bőröm ilyenkor télen nagyon kiszárad, és oda kell figyelnem rá!

válasz erre

Natasha

11 éve, 7 hónapja és 8 napja

Én fehér bőrű vagyok így nyáron nem szoktam napozni, de már voltam bőrgyógyászaton ahol megnézték az anyajegyeimet de nem találtak semmit.
Érdekes írás nagyon!

válasz erre