A klinika szakemberei szerint ugyanis olyan összetevőket tartalmaznak a különféle olajos magvak, amelyek rendkívül egészségesek a szív számára, mindemellett pedig megsegítik a koleszterinszint karbantartását, mivel lecsökkentik az LDL, vagy más néven rossz koleszterinszintet.
Az olajos magvakban ugyanis telítetlen zsírsavak találhatók, különös tekintettel az omega-3 zsírsavakra, a rostokra, az 1-argininre, valamint a növényi szterolokra, amelyek kivétel nélkül jótékony hatással bírnak a szívegészség tekintetében.
Az olajos magvak mindemellett nem csak a koleszterint képesek lecsökkenteni, hanem a vérrögök kialakulásának kockázatát is meggátolják, ugyanakkor pedig egészségesen tartják a verőerek belső borítását. Sajnos azonban hátrányuk is van, lévén rendkívül magas tápértékkel rendelkeznek, így kalóriatartalmuk rendkívül magasnak tekinthető, fogyasztásuk pedig éppen ezért csak nagyon kis mennyiségben javasolt, naponta maximum két marékkal.
Ha lehetőségünk van rá, mindenképpen ajánlatos natúr és nyers formában fogyasztani a magvakat, sózott változatuk ugyanis csak nagyobb kárt okoz a szervezetnek.