21 °C
erős felhőzet
2024. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Az agyi aktivitásra is hatással vannak a multivitaminok

2013. december 17.
2.3451
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Habár számos, tudományosan is bizonyított negatív hatása van a folyamatos multivitamin-szedésnek, a Swinburne Műszaki Egyetem legfrissebb kutatásai szerint az idősebb emberek számára a multivitaminok szedése fokozhatja az agyi teljesítményt.


Az egyetem egy négy hónapos vizsgálat keretein belül ötven év felettieken kísérletezett egy svájci multivitaminos készítményt, és bizonyítást talált arra, hogy a multivitaminok megváltoztatják az agy elektromos aktivitását, így pozitív hatással vannak a kognitív funkciókra is. A kutatás vezetője elmondta, hogy a kísérletek leginkább megdöbbentő eredménye az lett, hogy 16 hét alatt a folyamatos multivitamin-szedés lényeges változást idézett elő az agy aktivitásában, így kimutatható, hogy a különféle vitaminok - egyelőre még kérdéses, hogy pontosan melyek - pozitívan és közvetlen is hatnak az agyműködésre.

A kutatás 16 héten keresztül zajlott és közel hatvan, 64 és 79 éves nő bevonásával készült el. Mindegyik páciensnek problémái akadtak a memóriájával. A betegeket két csoportra osztottak, egyikük multivitamint szedett napi rendszerességgel, míg a másik csapat egyszerű placebot.

A kísérletek során folyamatosan figyelték és rögzítették agyuk elektromos aktivitását és azt vették észre, hogy a multivitaminok lényegesen javították ezt az aktivitást, kiváltképp az ásványi anyagok és a gyógynövények kombinációjából is álló darabok.
negatív hatása van a folyamatos multivitamin-szedésnek, a Swinburne Műszaki Egyetem legfrissebb kutatásai szerint az idősebb emberek számára a multivitaminok szedése fokozhatja az agyi teljesítményt. '>
4 hozzászólás

moni1294

11 éve, 6 hónapja és 8 napja

Mi mindenre jó néhány vitamin, hihetetlen!meglepett smiley

válasz erre

zsebibaba

11 éve, 6 hónapja és 8 napja

Ez idős korban tuti nyerő, de nálunk még nem

válasz erre

krisztike

11 éve, 6 hónapja és 8 napja

Én ehetek bármit ha fáradt vagyok, elalszom!röhögő smiley

válasz erre

Natasha

11 éve, 6 hónapja és 8 napja

de érdekes meglepett smiley akkor maminak adok majd multivitamint

válasz erre