25 °C
borús égbolt
2024. július 25., csütörtök
Kristóf, Jakab

Az 5 legszebb európai adventi vásár

2017. december 17.
22.4001
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Bár hazánk nagyobb városaiban is rendre csodálatos karácsonyi vásárokat találunk, így Budapesten például a kontinens egyik legkülönlegesebb ilyen forgatagába botolhatunk, de azért érdemes lehet néha a határokon túlra nézni ezen a téren. Európában ugyanis számtalan csodálatos adventi vásárral találkozhatunk még az ünnepek alatt, amelyek közül néhány például nincs is elérhetetlen távolságban, így ha szeretnénk, akár még most is felkerekedhetünk, hogy felkeressük az öreg kontinens valamelyik csodáját. Hogy melyekkel érdemes szemezgetni?


1. Bécs

A bécsi Wiener Christkindlmarkt a karácsonyi vásárok egyik alfája és ómegája itt Európában, hiszen az osztrák fővárosnak szinte minden pontján belebotolhatunk kisebb-nagyobb forgatagba, méghozzá a legkülönfélébb tematikával, ezáltal hol régi vágású, hol modernebb közeggel, így nem véletlen, hogy évente mintegy 3 millió látogató zarándokol el Bécsbe azért, hogy láthassa ezt a csodát.


2. Tallinn


Tallin, azaz Észtország fővárosa büszkélkedhet Európa egyik legvarázslatosabb karácsonyi vásárával, a forgatag ugyanis olyan, mintha egy kis karácsonyi falucska elevenedne meg minden évben a város főterén. A csodaszép óépületek, a hatalmas feldíszített karácsonyfa, a körülötte elhelyezkedő kis vásári bódék egytől-egyig olyanok, mintha egy ünnepi rajzfilm csodaszép díszletei elevenedtek volna meg előttünk, ráadásul a legtöbb esztendőben havas körítéssel.

3. Prága

Bár Prága önmagában is egy csodálatos város, de karácsonykor egészen varázslatos helyszínné válik, csodaszép fényekkel, színekkel és illatokkal. Az óváros ráadásul mindehhez elképesztően hangulatos, régi építésű házakkal, a hatalmas dómmal és varázslatos hangulattal kecsegtet számunkra.


4. Erfurt


Erfurt köztudottan az a német város, ahol a feljegyzések szerint a legrégebb óta tartanak karácsonyi vásárokat, így minden évben megadják a módját, hogy a csodaszép régi épületek tövében óriási karácsonyfák, óriáskerekek, mesebeli helyszínek, óriási betlehemek, változatos programok és fantasztikus hangulat társaságában élvezhessük az ünnepeket úgy, ahogy több száz éve már az emberek.

5. Köln

Köln a karácsonyi vásárok tekintetében Béccsel vetekedik, hiszen bár a városban csak négy ilyen forgatagot tartanak, azonban ezek minden évben 3 millió embert vonzanak, a legnépszerűbb pedig a főtéren, az önmagában is csodálatos dóm árnyékában megtartott kis mesevilág. Egy igazán klasszikus, tipikusan német karácsonyi vásárról van szó, ami tökéletes díszlet lehetne egy fantasztikus mozifilm forgatásához is sok-sok vidámsággal, csodás fényekkel és tipikus német ünnepi specialitásokkal.
2 hozzászólás

Zita.Péter

7 éve, 2 hónapja és 4 napja

Nagyon szép helyek, de az én személyes kedvencem Szentendre.

válasz erre

bonita

7 éve, 2 hónapja és 4 napja

Bécsbe szinte minden évbe megyünk. Máshol még nem jártunk.

válasz erre