Hozzávalók:
1 gerezd fokhagyma
100 ml olívaolaj
1 db vastag kenyérszelet
2 evőkanál vörösbor ecet
2 evőkanák áfonyamártás
2 db zeller szára
120 g vegyes saláta
400 g pulykahús
1 db avokádó
Elkészítés:
A fokhagymát zúzzuk össze és keverjük el egy pici olajjal. A kenyeret vágjuk kockákra és locsoljuk meg őket a fokhagymás olajjal. Ezután tegyük be a sütőbe 10 percre 200 fokon, hogy aranybarnára süljenek. Közben a salátát tegyük egy tálba. A húst vágjuk csíkokra, az avokádót kockákra.
Ha kihűlt a kenyérkocka, akkor szórjuk rá a salátára, a hússal, az összevágott zellerrel és az avokádóval együtt. Ezután már csak a dresszinget kell ráönteni, amit az olajból és az ecetből elkészíthetünk. Áfonyamártással még locsoljuk meg a végén.