22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Avokádós pulykasaláta

2017. december 28.
2.1901
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Karácsony után sokszor megmarad a sült hús, amit érdemes lefagyasztani, vagy más ételben felhasználni. Ha maradt egy kis sült pulyka otthon, akkor ezt a pofonegyszerű ízletes salátát érdemes lesz belőle elkészíteni.
 


Hozzávalók:
1 gerezd fokhagyma
100 ml olívaolaj
1 db vastag kenyérszelet
2 evőkanál vörösbor ecet
2 evőkanák áfonyamártás
2 db zeller szára
120 g vegyes saláta
400 g pulykahús
1 db avokádó

Elkészítés:
A fokhagymát zúzzuk össze és keverjük el egy pici olajjal. A kenyeret vágjuk kockákra és locsoljuk meg őket a fokhagymás olajjal. Ezután tegyük be a sütőbe 10 percre 200 fokon, hogy aranybarnára süljenek. Közben a salátát tegyük egy tálba. A húst vágjuk csíkokra, az avokádót kockákra.

Ha kihűlt a kenyérkocka, akkor szórjuk rá a salátára, a hússal, az összevágott zellerrel és az avokádóval együtt. Ezután már csak a dresszinget kell ráönteni, amit az olajból és az ecetből elkészíthetünk. Áfonyamártással még locsoljuk meg a végén.
2 hozzászólás

Natasha

8 éve, 1 hónapja

Nagyon jó ötlet.

válasz erre

EszterSzabadkai

8 éve, 1 hónapja

Csirkével fogom kipróbálni.

válasz erre