33 °C
borús égbolt
2025. június 29., vasárnap
Péter, Pál

Avokádós pesto

2019. április 27.
9.3991
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Pestot nem csak bazsalikomból vagy medvehagymából készíthetünk, hanem akár avokádóból is. Ha van otthon egy felesleges avokádót, akkor készítsd el ezt az egyszerű pesto krémet, amit tésztákhoz és halakhoz is felhasználhatsz.
 


Hozzávalók:
2 csésze friss bazsalikomlevél
1 gerezd fokhagyma
1/2 csésze extra szűz olívaolaj
2 teáskanál frissen facsart citromlé
1/4 csésze reszelt parmezán
1 nagy avokádó
1/4 csésze fenyőmag

Elkészítés:
Először a friss bazsalikomleveleket, a fokhagymát és az olajat turmixoljuk össze. Ezután hozzáadjuk az avokádó húsát, a fenyőmagot, a parmezánt és a citromlevet. Ízlés szerint sóval és borssal is szórjuk meg, majd ismét alaposan turmixoljuk össze az egészet.

Tegyük üvegbe a kész krémet és hűtőben tárolva felhasználhatjuk.
nincs még hozzászólás