Hozzávalók:
300 g teljes kiörlésű tészta
1 gerezd fokhagyma
300 g koktélparadicsom
1 db avokádó
friss bazsalikom
5 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csipet cukor
Elkészítés:
A tésztát hagyományos módon, bő sós vízben főzzük ki, közben elkészítjük a szószt hozzá. Ehhez a paradicsomokat vágjuk félbe vagy negyedekre a mérettől függően. Az avokádót megpucoljuk és kisebb kockákra vágjuk, ha túl puha akkor kiskanállal kanalazzuk ki.
Egy tálban összekeverjük a paradicsomot, az avokádót, a sót és borsot, valamint a citromlevet és az olívaolajat. Ha szükséges, szórjuk meg cukorral. Összekeverjük alaposan az egészet. Végül leszűrjük a tésztát és belekeverjük a paradicsomos, avokádós alapba.