23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Avokádós paradicsomleves

2016. január 11.
5.9871
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az egyik legkönnyebben elkészíthető leves a paradicsomleves, amit különböző fűszerekkel és hozzávalókkal lehet még finomabbá tenni. Ma egy avokádós változatot mutatunk, amiben kevés a kalória és nem kell főzni.
 


Hozzávalók:
12 g passzírozott paradicsom
2 db avokádó
3 gerezd fokhagyma
1 fej lila hagyma
fél kígyóuborka
50 ml olívaolaj
só, bors
víz

Elkészítés:
Az avokádóból vegyük ki a húst, majd tegyük a paradicsommal, a fokhagymával és a megpucolt hagymával egy turmixgépbe. Az uborkát vágjuk kockára is szintén dobjuk a turmixba. Adjuk hozzá az olívaolajat és sóval, borssal ízesítsünk. Egy kevés vízzel turmixoljuk össze.

Jó krémesre kell turmixolni és közben adagoljunk hozzá annyi vizet, amilyen hígra szeretnénk a levesünket. Kevés bazsalikommal érdemes megszórni tálalás előtt, de tehetünk bele egy-két szem mozzarella golyót is.
4 hozzászólás

Babóca

10 éve, 2 hónapja és 16 napja

Azért az eredeti paradicsomleves az igazi. mosolygó smiley

válasz erre

becky

10 éve, 2 hónapja és 17 napja

Biztosan finom. mosolygó smiley

válasz erre

moni1294

10 éve, 2 hónapja és 17 napja

Ez nagyon szuper. mosolygó smiley

válasz erre

zitucska

10 éve, 2 hónapja és 17 napja

Finomnak tűnik és még főzni sem kell. mosolygó smiley

válasz erre