14 °C
erős felhőzet
2024. október 15., kedd
Teréz

Avokádós panzanella

2014. november 16.
3.5581
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető vacsora étel, mely könnyed, nem nehezíti el a gyomrot és nem tartalmaz sok kalóriát. A panzanella egy toszkán kenyér saláta, így ha valami különlegeset szeretnénk enni, akkor érdemes elkészíteni ezt.


Hozzávalók:
800 g paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1,5 evőkanál kapribogyó
1 db avokádó
1 db lilahagyma
175 g ciabatta
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vörösborecet
friss bazsalikom
só, bors

Elkészítés:
A paradicsomokat szeleteljük fel vastagon, majd sózzuk és borsozzuk. A kapribogyót csepegtessük le és adjuk a paradicsomhoz. A fokhagymát zúzzuk össze, míg az avokádót és a hagymát vágjuk darabokra. Keverjük össze az egészet és tegyük félre egy picit.

A kenyeret tépjük vagy vágjuk körülbelül 3 cm-es darabokra. Egy nagy tálon rendezzük el a kenyérdarabkákat. Locsoljuk meg az olívaolajjal és az ecettel. Ezt is szintén sózzuk és borsozzuk.

Tálalás előtt szórjuk a paradicsomos keveréket a kenyérre, keverjük össze, majd ízesítsük a bazsalikommal és egy kevés olívaolajjal, ecettel.
4 hozzászólás

veruss74

10 éve, 9 hónapja és 6 napja

fincsi mosolygó smiley

válasz erre

zitucska

10 éve, 9 hónapja és 8 napja

Izgalmas és egyszerű étel. Tetszik

válasz erre

pilótakeksz

10 éve, 9 hónapja és 8 napja

Ilyet még nem ettem, de gusztusos.

válasz erre

Carrie

10 éve, 9 hónapja és 8 napja

Ez nagyon jó kis saláta. mosolygó smiley

válasz erre