Hozzávalók:
800 g paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1,5 evőkanál kapribogyó
1 db avokádó
1 db lilahagyma
175 g ciabatta
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vörösborecet
friss bazsalikom
só, bors
Elkészítés:
A paradicsomokat szeleteljük fel vastagon, majd sózzuk és borsozzuk. A kapribogyót csepegtessük le és adjuk a paradicsomhoz. A fokhagymát zúzzuk össze, míg az avokádót és a hagymát vágjuk darabokra. Keverjük össze az egészet és tegyük félre egy picit.
A kenyeret tépjük vagy vágjuk körülbelül 3 cm-es darabokra. Egy nagy tálon rendezzük el a kenyérdarabkákat. Locsoljuk meg az olívaolajjal és az ecettel. Ezt is szintén sózzuk és borsozzuk.
Tálalás előtt szórjuk a paradicsomos keveréket a kenyérre, keverjük össze, majd ízesítsük a bazsalikommal és egy kevés olívaolajjal, ecettel.