Mai receptünk egy nagyon egészséges és finom hummusz recept, amit lehet előételként is tálalni, de mártogatósnak is kiváló. Szendvicseket is lehet belőle készíteni.
Hozzávalók:
425 g csicseriborsó
1 db avokádó
1 marék koriander
3 evőkanál görög joghurt
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál olívaolaj
fél teáskanál kömény
fél teáskanál só
kevés bors
Elkészítés:
A csicseriborsót mossuk át és hagyjuk lecsepegni. Az avokádót pucoljuk meg a szokásos módon. Tegyük egy aprítógépbe a csicseriborsót, az avokádót, a fűszereket és a többi hozzávalót, majd alacsony fokozaton kezdjük el össze turmixolni az egészet.
Az olívaolajjal lehet hígítani, ha túl sűrűre sikeredne. Végül kanalazzuk tálba és díszítsük olívaolajjal, korianderrel vagy akár még avokádóval.