Hozzávalók:
2 db puha avokádó
1 lime citrom leve
2 közepes paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
fél lilahagyma
só, bors
Elkészítés:
Az avokádókat félbevágjuk, kivesszük a magját és a húsát aprítóval pépesítjük, vagy egy villa segítségével összenyomjuk. Ezt követően jön az ízesítés. Először sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymákat. A lilahagymát és a megtisztított, meghámozott és kibelezett paradicsomot nagyon apróra vágjuk és beletesszük a krémbe.
Ezután jön a lime leve. Óvatosan beletesszük, ez segít abban, hogy ne barnuljon be a krémünk. Használhatunk citromot is. Az egész masszát jól összekeverjük. Ha kicsit krémesebb állagot szeretnénk, akkor egy kevés tejfölt is rakhatunk hozzá. Csípős chilit is tehetünk bele.
Körülbelül 1 órára, lefedve a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezután már kenhetjük is a pirítósra vagy tortilla chipsszel elfogyasztjuk.