Hozzávalók:
600 g pulykamell
6-7 szelet baconszalonna
250 g aszalt szilva
100 g reszelt sajt
1 dl vörösbor
1 tojás
egy kevés szerecsendió
só, bors
Elkészítés:
A pulykamellet vágjuk vékonyabb szeletekre, majd kissé klopfoljuk ki. Vegyünk elő alufóliát és helyezzük rá a baconszalonnákat. Ezt követően a sóval, borssal meghintett húsokat ráhelyezzük a szalonnára. Közben a szilvát áztassuk be a borba.
A sajtot keverjük össze a tojással és a szerecsendióval. Kenjük meg a húsok közepét a sajtos keverékkel. A szilvákat csepegtessük le és helyezzük a sajtos mártásra őket. Ezután óvatosan feltekerjük a húsokat a szalonnával együtt és a fóliát is rajta hagyjuk.
Előmelegített sütőben 190 fokon körülbelül 60 percig sütjük. Az utolsó 10 percben bontsuk ki a fóliát, hogy kissé megpiruljon a szalonna teteje. Sütés után picit hagyjuk pihenni, majd óvatosan vágjuk fel.