23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Aszalt szilvával töltött csirkemell

2013. december 02.
5.9241
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az aszalt gyümölcsöket nem csak nassolás gyanánt fogyaszthatjuk, de főétkezések során is használhatjuk őket, mivel édesek, így jól kiegészítik és pikánssá varázsolják ételeinket.
 


Hozzávalók:
2 nagy csirkemell filé
20 dkg mag nélküli aszalt szilva
só, bors
10 dkg liszt
zsemlemorzsa
darált dió
2 tojás
olaj

Elkészítés:
A csirkemellfiléket hosszában szúrjuk fel, majd a nyílásokat töltsük meg aszalt szilvával, végül tűzzük össze a húsokat egy hústű segítségével. Ezután sózzuk és borsozzuk meg a megtöltött filéket.

A töltött húsokat először a lisztbe forgassuk bele, majd a felvert tojásokba, végül a darált dió és a zsemlemorzsa keverékébe. A zsemlemorzsáz keverékbe kicsit jobban belenyomkodhatjuk a húsokat, hogy vastagabb legyen a bundánk.

Bő, forró olajban süssük ki a megtöltött csirkemellfiléket, majd csepegtessük le. Szerecsendióval megbolondított burgonyapürét ajánlunk hozzá. Igazi télies ízek, egészségesen.
14 hozzászólás

krisztike

12 éve, 6 hónapja és 3 napja

Ilyet egyszer ettem, nagyon finom volt. Meg is csinálom hétvégén, jó recept!mosolygó smiley

válasz erre

csillucs

12 éve, 6 hónapja és 3 napja

de szeretem az aszalt szilvát mosolygó smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből