Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
60 g vaj
200 g rizottó rizs
1 dl fehérbor
7 dl alaplé
100 g aszalt paradicsom
50 g reszelt parmezán
Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, majd a vaj felén pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a bort és addig pároljuk, amíg a bor teljesen el nem tűnik. Ezt követően mehet hozzá a rizs, amit szárazon elkezdünk pirítani, körülbelül 5 percig és csak ez után kezdjük el adagonként hozzá adni az alaplevet. Folyamatos kevergetés mellett főzzük a rizst, közben sóval és pici borssal ízesítünk.
Amikor a rizs magába szívta az összes alaplevet, akkor a szárított paradicsomot összevágjuk és beleszórjuk a rizottóba, majd végül mehet bele a maradék vaj és a parmezán. Ettől lesz igazán krémes a rizottó.