17 °C
tiszta égbolt
2025. május 31., szombat
Angéla, Petronella

Aszalt paradicsomos rizottó

2019. szeptember 11.
18.9111
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy isteni mediterrán rizottó, amihez nincs szükség sok mindenre és könnyen elkészíthető. Amire oda kell figyelni, az a rizottó elkészítése, hogy a rizs kellően puha legyen és krémes állagot kapjunk a végén.


Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
60 g vaj
200 g rizottó rizs
1 dl fehérbor
7 dl alaplé
100 g aszalt paradicsom
50 g reszelt parmezán

Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, majd a vaj felén pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a bort és addig pároljuk, amíg a bor teljesen el nem tűnik. Ezt követően mehet hozzá a rizs, amit szárazon elkezdünk pirítani, körülbelül 5 percig és csak ez után kezdjük el adagonként hozzá adni az alaplevet. Folyamatos kevergetés mellett főzzük a rizst, közben sóval és pici borssal ízesítünk.

Amikor a rizs magába szívta az összes alaplevet, akkor a szárított paradicsomot összevágjuk és beleszórjuk a rizottóba, majd végül mehet bele a maradék vaj és a parmezán. Ettől lesz igazán krémes a rizottó.
1 hozzászólás

Zita.Péter

6 éve, 2 hónapja és 16 napja

Ez eléggé bejövős.

válasz erre